Breaking News

Özgürlük savaşçıları toprağa verildi

DIRBÊSIYÊ –Dirbêsiyê ve Serêkaniyê bir araya gelen yüzlerce yurttaş 4 şehidini son yolculuklarına uğurladı.
Serêkaniyêli yüzlerce yurttaş DAIŞ çetelerine karşı başlatılan Şehit Rubar Qamişlo Hamlesi kapsamında 19 Haziran’da Siluk kasabasına bağlı Nestel köyünde çeteler ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Şukriya Hesen (Derya ZInar) ile 22 Haziran’da Silûk kasabasına bağlı Um El-Heyla köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Zerbend Ferhan’ın cenazeleri Serêkaniyê hastanesinden alındı.
Aynı vakitlerde Dirbêsiyêli yurttaşlar 23 Haziran’da Silûk kasabasında çete noktasına düzenledikleri baskın sırasında yaşamlarını yitiren asayiş üyeleri Ebdulkerîm Hiso ve Macid Biro’nun cenazeleri Dirbêsiyê Şehit Aile Kurumu’ndan alınarak oluşturulan onlarca araçlık konvoyla Şehîd Rustem Cûdî  mezarlığına doğru yola koyuldu.
Özgürlük şehitlerini uğurlama törenine Savunma Konseyi Başkanı Ebdulkerîn Sarûxan, İçişleri Konseyi başkanı Kenan Berekat, Ulaştırma Konseyi başkanı Mihemed Hesen ve Şehit Aileleri İşleri Konseyi başkanı Rêzan Gulo’da katıldı.
Şehitliğe giden yolda her iki konvoy birleşerek, özgürlük şehitllerini omuzlara alıp şehitliğe doğru aralıksız bir şekilde sloganlar atarak yürüdüler.
Şehitliğe ulaşıldıktan sonra YPG/YPJ ve Asayiş güçleri tarafından askeri bir tören düzenlendi. İçişleri Konseyi başkanı Kenan Berekat bir konuşma yaparak, Kobanê’ye yönelik çetelerin geliştirdiği son saldırıyı değerlendirdi. Berekat, tüm saldırıların amacının Demokratik Özerklik Yönetimi’ni boşa çıkarmak için olduğunu söyledi. Kenan Berekat’ın yanı sıra törende Serêkaniyê Şehit Aile Kurumu adına Elî Qoqyan, özgürlük savacılarının aileleri adına da konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda özgürlük şehitlerine bağlılık dile getirilerek, onların açtığı yolda yürüyeceklerinin sözü verildi.
Yapılan konuşmalar ardından şehitlerini uğurlamak üzere bir araya gelen kitle özgürlük savaşçılarını sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verdi.
(ad)
ANHA         

No comments