Breaking News

DAIŞ ve Türk devleti Avrupa’da protesto ediliyor

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları Avrupa’nın çeşitli kentlerinde protesto ediliyor. Eylemlerde DAIŞ ve saldırılarda rolü olduğu gerekçesiyle Türk devleti lanetlendi.
SAARBRUCKEN
Almanya’nın Saarbrücken kentinde DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırısı protesto edildi.  Saarbrücken merkezinde toplanan ve YPG/YPJ bayraklarını taşıyan çok sayıda Kürdistanlı, düzenledikleri bir mitingle Kobanê’ye yapılan terör saldırısını protesto etti.
Burada yapılan konuşmalarda, bu tür saldırılarla Kürtlerin yılmayacağını, aksine ülkeye baĝlılıklarının daha da artacağı vurgulandı. Konuşmalarda, bu tür kapsamlı terör saldırılarının bölge devletlerinin yardımı olmadan çeteler tarafından gerçekleştirilemeyeçeği belirtilerek, özellikle Türkiye‘nin saldırılardaki rolüne dikkat çekildi. 7 Haziran’da HDP nin başarısı ve DAIŞ’in YPG/YPJ’ye karşı aldığı yenilginin ardından Türkiye ile DAIŞ’in birlikte hareket ettiği de vurgulandı.
PARİS
Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le bel bolgesinde Civanen Azad öncülüğünde bir yürüyüş düzenlenerek DAIŞ saldırıları protesto edildi. “Biji berxwedana Kobanê”, “Terörist Türkiye, terörist DAIŞ” sloganları eşliğinde yürüyen kitle, basın açıklaması yaptı. DAIŞ saldırılarının Türk devletinin desteğiyle yapıldığına vurguda bulunulan açıklamada, Kürtlerin kazanımlarının hazmedilemediği belirtildi. Açıklamada, “Başta TC ve onun taşeron örgütü IŞİD Kürtlerin kazanımlarını, başta Kobanê ve bütün Rojava’da yaşadıkları hezimet karşısında vahşi ve barbarca saldırmaktadır.
Ayrıca bugün saat 17.00’de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin önünde düzenlenecek protesto yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.

No comments