Breaking News

YPG çetelerin Ezîziyê mahallesini işgal etmesine geçit vermedi

HESEKÊ – YPG/YPJ güçleri barbar DAIŞ çetelerinin Ezîziyê mahallesine girme çalışmalarını boşa çıkardı. Öte yandan çatışmalar rejim kontrolünde bulunan mahallelerde devam ediyor.
Bölgede bulunan ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, barbar DAIŞ çetelerinin akşam saatlerinde Baas rejiminin çekildiği ve YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin savunmasını yaptığı Hasekê’nin Ezîziyê mahallesine girmek istediğini belirtti. Bunun üzerine YPG ve Asayiş güçleri çetelere sert karşılık vererek çatışmalar başladı. Barbar çeteler saldırmak işgal etmek istedikleri mahalleden ağır darbeler alarak geri çekilmek zorunda kaldı.
Öte yandan Neşwa Şerqî, Neşwa Xerbî ve Xwêran mahallelerinde dünden bu yana rejim güçleri ile barbar çeteler arasında aralıklarla süren çatışmalar yaşandı. ANHA’nın güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgilere göre, rejim güçlerinin güçsüz kaldığı ve yalnızca merkezini koruya bildiğini kaydetti. ölgeler
Rejime güçleri ve destekçilerinin kendilerini savaş meydanında geri çektiklerini ve rejime bağlı destekçilerin (Dîfa Wetenî) büyük bir bölümünün DAIŞ çetelerine katıldığı öğrenildi. Yine rejim güçlerine ait savaş uçaklarının çetelerin kendilerini konuşlandırdığı bölgeleri bombaladığı bildirildi.
YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin kontrolünde bulunan bölgelerde ise durumun normal olduğu yine Öz savunma güçleri ve Rojava Birlik Gençleri üyelerinin de YPG/YPJ ve Asayiş güçleri ile mahallelerin savunmasında yer aldığı kaydedildi.
(ekip/ad)
ANHA

No comments