Breaking News

YPG’li Xabûr’un cenazesi toprağa verildi

HESEKÊ – Hesekê sakinleri YPG savaşçısı Ebdulbaqî Mihemed Seyîd’i (Celal Xabûr) Şehîd Dijwar mezarlığında toprağa verdi.
YPG savaşçısı Ebdulbaqî Mihemed Seyîd (Celal Xabûr)  31 Mayıs’ta Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi’nde Til Temir’e bağlı Til Xenzîr köyünde yaşamını yitirdi. Özgürlük savaşçısının cenazesini toprağa vermek üzere bugün yüzlerce kişi Şehit Aile Kurumu önünde bir araya gelerek cenazeyi Şehîd Dijwar mezarlığında toprağa vermek üzere yola koyuldu.
Şehitliğe yaklaşan kitle araçlardan inerek, özgürlük savaşçısının cenazesini sloganlar eşliğinde omuzlarda taşıyarak Şehitliğe doğru yürüdü.  Şehitler anısına bir dk’lık saygı duruşu gerçekleştirildikten sonra TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Ferhad Dêrik bir konuşma yaptı. Dêrîk konuşmasında, özgürlük savaşçılarının sayesinde Rojava halk devriminin bugünlere geldiğini belirterek, Türkiye ve yandaşların Rojava’ya yönelik tasfiye etme planların bölge halkı tarafında boşa çıkarılacağını kaydetti.
Hesekê’ye dönük çete saldırılarını da değerlendiren Dêrik, bu saldırılarla amaçlananın ortak yaşamı tüm oluşumlar arasında ortadan kaldırmak için olduğunu söyledi. Dêrîk gençlere çağrıda bulunarak, direniş çalışmalarında yer almalarını söyledi.
Konuşmalar ardından özgürlük savaşçısı sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verilerek sonsuzluğa uğurlandı.
(ad)
ANHA

No comments