Breaking News

Çeteler 6 yaşındaki çocuğun tedavi edilmesini bırakmadı

DILOSZ DILDAR
TIL TEMIR – DAIŞ çeteleri 6 yaşındaki kız çocuğunun “haramdır, günahtır” gibi gerekçelerle tedavi edilmesine izin vermediler. YPG güçleri barbar çetelerin köydeki işgaline son vererek kendi elleriyle kız çocuğunu hastaneye götürüp tedavi ettirdiler.
Semîra Mehmûd isimli 6 yaşındaki çocuk ailesi ile birlikte Til Temir’in güneyinde yer alan Bedî  köyünde yaşıyor. Bedî köyü barbar çetelerin işgali altında olduğu sıra Semîra’nın kafasında şişlik oluşuyor. Çeteler aileye çeşitli gerekçeler göstererek Semîra’nın doktora götürülmesine izin vermiyor. Gün geçtikçe Semîra’nın başındaki şişlik daha da kötü bir hal alarak hem büyür, hem de saçı dökülmeye başlar.
Semîra’nın annesi Emel Eê-Hemo çocuklarını doktora götürmek için çetelerden talepte bulunduklarında  kendilerine “Bizler Müslümanız ve doktorların kadınları muayene etmesi söz konusu olamaz, çocuk olsa bile haramdır. Ayrıca doktor kafirlerin yanındadır” cevap vererek geri çevirdiklerini belirtti.
Semîra’nın sağlık durumu iyi olmadığı için ve ateşinin  hep yüksek olmasından kaynaklı bu kez babası kızını Hasekê’ye götürerek tedavi etmek ister.  Bu seferde çeteler izin vermez. Semîra öylece kalır tedavi edilmez taki, YPG/YPJ güçlerinin Kezwan dağı ve çevresindeki köyleri işgalden kurtarıncaya kadar.
YPG’liler Semîra’yı doktora götürür
Bölgenin barbar çetelerden kurtarılmasından sonra Semîra’nın annesi YPG savaşçılarından kızını doktora götürme talebinde bulunur. Bu taleple birlikte hemen harekete geçen YPG’li savaşçılar kendi araçlarıyla Semîra’yı yakında bulunan hastaneye götürüler.
Semîra’nın annesi Emel Hemo, YPG direnişçilerinden olmasaydı kızının yaşayamayacağını belirterek, direnişçilere teşekkürlerini iletti. Kızının sağlık durumunun ise iyi olduğunu köydeki çocuklarla birlikte oyun oynadıklarını söyledi.
(ad)
ANHA

No comments