Breaking News

YPG: Kobani’de 80 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG güçleri Kobani kentine sızan çetelerden birini sağ yakalayıp 60’ını öldürerek kent merkezini çetelerden temizledi. Yukarı Şêxler’de ise 20 çete öldürüldü. Rakka-Girê spî arasında dün gece başlayan çatışmalar devam ediyor.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin kobani saldırısı ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
“DAIŞ çetelerinin Kobanê’deki sivil halkımıza yönelik önceki gün düzenlediği saldırılar ardından güçlerimizin başlattığı operasyonlar devam etmektedir” denilen açıklamada şu bilgiler verildi:
Kobani merkezi çetelerden temizlendi
“Güçlerimizin operasyonları, kent merkezine sızan ve 4 ayrı noktada sıkıştırılan çetelere yönelik devam etmiştir. Dün gece bu yerlerden 3’ü güçlerimiz tarafından çetelerden temizlenmiştir. Bugün sabah saatlerinde çetelerin sıkıştırıldığı Miştenur Hastanesin’de de güçlerimiz hakimiyet sağlamıştır.
Bu operasyonlarda, Kobanê kent merkezine sızan 60 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda 1 çete üyesini silah ve teçhizatıyla birlikte sağ olarak ele geçirmiştir.
Şêxlera jorîn’de 20 çete öldürüldü
Dün sabah Şexler a Jorin köyüne sızan çete grubuyla güçlerimiz arasındaki başlayan çatışmalar devam etmektedir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda, güçlerimiz 20 çeteyi ölü olarak ele geçirmiştir.
Kobanê’nin güney ve güneybatısında ise dün gece çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Sina, Geydadê köyleriyle Mecbeleya Gazê mıntıkasında yaşanan çatışmalar halen yer yer devam etmektedir.”
6 YPG’li şehit
YPG Basın Merkezi, katliam gerçekleştirmek amacıyla Kobanê kent merkezi ve kırsalına sızan çetelerle yaşanan çatışmalarda büyük bir fedakarlık ve cesaretle çarpışan 6 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Komutan Rubar hamlesi sürüyor
YPG, 52. gününe giren “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” kapsamında Kobanê ve Cizîr Kantonlarına bağlı güçlerin Rakka-Girê Spî yolu üzerindeki operasyonlarının da devam ettiğini belirterek “Dün gece bu yol üzerinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında başlayan çatışmalar halen devam etmektedir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments