Breaking News

Hasekêliler Roj kampına yerleştirildi

HESEKÊ – Hesekê’nin güney mahallelerinde Baas rejimi ile DAIŞ çeteleri arasında çıkan çatışmalar sonucu mahallelerini terk etmek zorunda kalan halk için Cizîr Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi tarafından hazırlanan ve Dêrîk’te bulunan Roj kampına halk ulaştırıldı.
Hasekê’nin güney mahallelerinde 24 Haziran’dan buyana mahalle sakinleri bir yandan DAIŞ çetelerinin vahşi saldırılarına maruz kalırken, diğer yandan rejim güçleri de aynı bölgeye ağır silahlarla vuruyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı bu mahallerde yaşayan halk kendi mahallelerini terk ederek, Kürtlerin yaşadığı mahallelere doğru göç etti.
El-Neşwa mahallesinde yaşayan siviller barbar çeteler rejim saldırılarından YPG’nin kontrolünde bulunan yerlere sığındılar.
Demokratik Özerklik Yönetimi ile Halk Meclisinin ortaklığı sonucu yerlerinden göç edenlere otobüs ve gerekli taşıtlar temin edilerek Derîk’te bulunan Roj kampına ulaştırıldı.
DAIŞ çetelerinin barbarlığına maruz kalan sivil insanlar çetelere lanet getirdi. Rejim güçlerinin çetelere karşı direnmediklerini belirttiler. YPG ve Asayiş güçlerinin kendilerine yardımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.
(ad)
ANHA




No comments