Breaking News

Hasekê’de saat 20.00’dan sonra dışarı çıkma yasaklandı

HABER MERKEZİ – Rojava Asayişi Genel Yönetimi sivil halkın güvenliğini sağlamak için Hasekê’de saat 20.00’den itibaren kimsenin dışarı çıkmamasını istedi. Asayiş, yurttaşlardan güvenlik için kendilerine yardımcı olmalarını ve alınan karara göre hareket etmelerini istedi.
Rojava Asayişi Genel Yönetimi Hasekê’de saat 20.00’dan itibaren kimsenin dışarı çıkmamasını istedi. Konu hakkında resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yapan Rojava Asayişi Genel Yönetimi açıklamasında şunlara yer verdi:
“DAIŞ çeteleri Hasekê’nin güneyinde bazı mahallelere girdi ve vahşi saldırılar gerçekleştirip divil halkı hedef alıyor. Onun için kette yaşayan halkın güvenliği tehlikeye girmektedir. O yüzdende aldığımız karar çerçevesinde Asayiş ve YPG/YPJ güçlerinin kontrolünde bulunan gölgelerde yurttaşların saat 20.00’dan sabaha kadar sokağa çıkmaması yasaklanmıştır.”
Açıklamanın devamında sokağa çıkma yasağının 27 Haziran 2015’ten itibaren başlayacağı belirtildi. Bu süre zarfında Asayiş, YPG/YPJ ve Öz Savunma güçleri (HPC) dışında kimse sokakta bulunmaması gerektiği belirtildi.
Olağan üstü durumlarda halkın mecburen sokağa çıkmasını gerektirecek hususlara da yer veren açıklamada şunlar dendi; “-Hastalık ve tedavi durumları, -Fırında çalışan işçiler dışarı çıkarıla bilecek. Bu koşullarda dışarı çıkanların yine Asayiş güçlerine haber vermesi gerekir.”
Açıklamanın sonun da ise yurttaşlardan Asayiş güçlerine yardım etmeleri ve alınan karara göre hareket edilmesi istendi.
(ad)
ANHA

No comments