Breaking News

PYD: Uluslararası güçler araştırma komisyonu kurmalı

HABER MERKEZİ – PYD Yürütme Kurulu, Kobanê’de sivil halka karşı gerçekleşen katliamı lanetleyerek uluslararası güçlere araştırma komisyonu kurarak, katliamda rolü olanları uluslararası hukuk çerçevesinde yargılamalarını istedi.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu, Kobanê’de gerçekleşen barbar saldırı ve katliama ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Şehit ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı dileyen PYD, çetelerin bu kanlı saldırılarının birer insanlık suçu olduğunu belirterek “Bu katliam insani kuruluş ve örgütlere büyük sorumluluk yüklemektedir. Hızla harekete geçerek, sivil katliamı gerçekleştiren DAIŞ çetelerine karşı daha aktif savaşmaları için YPG ve Burkan El-Firat güçlerine en kısa zamanda gerekli yardım ve desteği sunmalıdırlar” dedi.
‘Hesekê’yi çetelere teslim etmek istediler’
Açıklamanın devamında, Mebruka, Silûk, Girê Spî ve Eyn İsa özgürleştirildikten sonra, Suriye muhalifleri ve bazı çevreler, başlattıkları karalama kampanyası ve öne sürdükleri iddiaların Kobanê’ye saldırı ve sivil halka dönük katliamlara bir hazırlık niteliğinde olduğu belirtilerek “Hesekê olaylarını, DAIŞ çetelerinin Kobanê saldırılarından bağımsız ele alamayız. Bu şekilde Heseki’yi DAIŞ çetelerine teslim ederek, burayı da DAIŞ çetelerinin kirli uygulama alanına dönüştürmek istediler.
Suriye parçalanırken, Rojava Demokratik Özerklik Yönetiminin sunduğu proje, halklar arasındaki çelişkilere son verecek ve Suriye’yi parçalamaktan kurtaracak girişimlerdeki son adımdır. Bu proje halkların iyiliğini istemeyen çevreleri derin endişelere sevk etmiş ve son saldırılar da bu yüzden geliştirilmiştir” denildi.
Açıklamanın sonunda “PYD Yürütme Kurulu olarak Kobanê’de halkımıza yapılan vahşi saldırıyı lanetliyoruz. Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri hemen bir komite kurarak oluşturup etnik temizliğe dönüşen bu katliamı araştırmaya çağırıyoruz. Çetelere yardım eden ve destek sunan herkesin uluslararası kanunlara göre mahkemelere çıkarılıp yargılanmalıdır.
İnsanlık dışı bu katliamların ulusallık, yurtseverlik ve insani çalışmalarımızı durduramayacağını, Demokratik Özerk sistemimizi kararlılıkla yürütmeye devam edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz.
(rb/aç)
ANHA

No comments