Breaking News

Hesekeli halklar bir araya geldi

HESEKÊ – YPG,  Heseke’de yaşayan halkların temsilci ve ileri gelen kişilikleri  ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Heseke’nin El-Mişerfa mahallesinde bulunan  YPG Halkla İlişkiler Komitesi Bürosu’nda Heseke’de yaşayan halkların temsilci ve ileri gelen kişilikleri  ile bir araya gelindi.
Yasama Meclisi divan üyesi Ekrem Mehşûş’un da katıldığı  toplantıda  Rojava ve Ortadaoğu ‘da yaşan son siyasi ve askeri gelişmeler tartışıldı. Mehşuş toplantıda yaptığı konuşmada “ Heseke’nin çeterlerden temizlenerek  özgürleştirilmesinin ardından çetelerin başarısızlığı hazmedemeyip vahşi saldırılar düzenlemesi gibi Erdoğan da Bakur Kürdistan halkı üzerinde zulüm politikası uygulamaya devam ediyor. Bizlerde bu halkların imha politikaların karşı kardeşlik ve birlik olgumuzu daha da güçlendirerek cevap vereceğiz”
Heseke’de yaşayan Suryani halkları adına konuşan  Ebdilehed Heno bölgedeki halklar mozaiğinin aramızda  çıkarılmak istenilen çelişki ve fesat politikalrına kanmayacaktır.”
Toplantıda  Êla Begara adına  Telal El-Telah, Danışma Meclisi adına  Fadil Yûnis, Halkların Kardeşilği Meclis adına Ebdilfetah Fatimê, Tiwêna Mahallesi Meclisi adına Murşid Misto, El-Mişêrfa Mahellesi Meclis adına Salih El-Ferec ve  Neşwê  Mahallesi Meclisi adına Osman Zixêb  da konuşmalarda bulundu. Konuşmalarda YPG ve YPJ savaşaçılarına teşekkürler sunularak her zaman YPG/YPJ güçlerine destek olacağı vurgusu yapıldı.
YPG güçleri adına konuşan Îsmaîl ReşoHeseke’de elde edilen başarıda halkın muazzam desteği olduğunu belirterek halk Ve YPG/YPJ güçlerinin bir bütün olduğu nu dile getirdi.
(uş)
ANHA

No comments