Breaking News

HPG’den Şehit Harun ve Pale anısına eylemler

HABER MERKEZİ – HPG gerillalarının Türk ordusunun saldrılarına karşı geliştirdiği misilleme eylemleri devam ediyor.
HPG Basın İrtibat Merkezi,yazılı bir açıklama  yayınlayarak Türk ordusunun saldırıları ve gerillaların misillemeye eylemlerine ilişkin bilgileri paylaştı.
HPG, “18 Ağustos gününden itibaren T.C ordusu Heftanin alanı sınır hattına yönelik; Gülyazı Topçu alayı, Tepê Maymun ve Tepê Çete karakolları ağır silahlarla yoğun bir şekilde taramaktadır. Heftanin alanı sınır hattında yaşanan yoğun hareketliliği karşılık Gerillalarımızın eylemleri devam etmektedir. 23 Ağustos günü saat 09.00 – 10.00 Şehit Kendal alanına girmeye çalışan T.C ordusuna ait 2 zırhlı araca yönelik Gerillalarımız bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve 2 araç darbelenmiştir.  Burada ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir” dedi.
HPG, Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylemlere ilişkin de şunları belirtti:
“23 Ağustos günü saat 10.00’da Gerillalarımız, Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakolunu ağır silahlarla vurmuştur. Gerçekleştirilen eylem sonrasında Grana ve Rubarok karakolları Govendê alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
*23 Ağustos günü saat 08.30 – 09.30 arasında Gerillalarımız Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde karakolun bir kulesine 5 havan topu isabet ederken, 5 askerin de toplandığı bir yere 1 havan topu isabet etmiştir. Bu vuruşlarda ölen ve yaralanan asker sayısı netleştirilememiştir. Aynı gün Gerillalarımız Eriş karakolunu da ağır silahlarla vurmuştur. Gerçekleştirilen eylemden sonra Eriş karakolu; Xeregol, Gundê Zerê ve Şelalê alanlarını, Bilican karakolu; Şehit Baran, Tepê Şehit Şervan, Şehit Neval, Tepê Güvanlik, Gareya Piçuk ve Gareya Mezin alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
*23 Ağustos günü akşam saatlerinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinden Hakkari merkeze gitmek isteyen 1 konvoy Davuşa köyüne girerek halkın evlerine zarar vermişlerdir.  Daha sonra camiye giren askerler camide bulunan Kuran-ı Kerim’i yere atmışlardır. Harekete geçen bu birliği yönelik Gerillalarımız bir eylem düzenlemiştir. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada 2 asker öldürülmüştür.
*22 Ağustos günü saat Gerillalarımız, Şemdinli’ye bağlı Bêzeno ve Bêdewê karakolları arasında bulunan bir baz istasyonuna yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonu imha edilmiştir. Yine 23 Ağustos günü akşam saatlerinde Şemdinli’ye bağlı Novelya köyünde bulunan 2 baz istasyonu da yakılarak imha edilmiştir.
*Ayrıca Hakkari – Çukurca, Yüksekova – Oremar karakolu ve Mergêzere’den Şıtaza ile Oremar karakoluna giden yollar Gerillalarımızın denetiminde bulunmaktadır.”
‘Şehit Harun ve Pale anısına eylem’        
*HPG Açıklamasında devamla, “23 Ağustos günü saat 13.00’te Gerillalarımız tarafından Siirt’in Perwari ilçesine bağlı Erbak köyünde Vodafone ve Avea’ya ait bir baz istasyonunu tümden imha edilmiştir. Eylemden sonra yoğun keşif uçağı hareketliliği yaşanmıştır.
*23 Ağustos günü akşam saat 20.30’da Gerillalarımız Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Avea ve Vodafone’ya ait bir baz istasyonunu yakarak imha etmiştir. Baz istasyonu tümden imha edilmiştir.
* Ağustosta Gerillalarımız tarafında yapılan eylemler ardından T.C ordusu Amed Farqin(Silvan) barajının güvenliği için ve baraj santrali tepesine korucuları yerleştirerek bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatmıştır. Operasyon gücü de birçok yerde mevzilere yerleştirilmiştir. 23 Ağustos sabah saat 05.30’da Gerillalarımız bir mevziye sızma eylemi gerçekleştirmiştir. 4 Askerin bulunduğu mevzi bombalar ve ferdi silahlarla etkili vurularak tümden imha edilmiştir. Bu mevzideki 4 askerde öldürülüyor. 20 metre yakında bulunan mevzide etkili bir şekilde vurulmuş net 1 asker öldürülürken birçok askerde yaralanmıştır. Bu çatışmaya korucularda müdahale etmeye çalışmıştır.  Eylem ardından T.C ordusu 2 Kobra helikopter ile Hesendin köyünün etrafını vurmuştur. Bunun sonucunda arazide yangın çıkmıştır bu yangın devam ediyor. Türk ordusu 3 ambulans ve bir transit ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.
Yapılan bu eylem Adıyaman’da şehit düşen Pale ve Harun arkadaşlarımız anısına gerçekleştirilmiştir.
*23 Ağustos günü saat 21.00’de Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Stılilê beldesinde Gerillalarımız bir eylem düzenlemiştir. Mardin merkezde çevik kuvvet polisi olarak görev yapan Yakup Mete adlı polis, görevini bırakması temelinde uyarılmasına rağmen bölgede istihbarat çalışmasına devam ettiği için suikast eylemi sonucu öldürülmüştür. Yine aynı beldede bulunan 1 baz istasyonu da Gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir.
*23 Ağustos günü gece saat 00.00’da TC ordusu, Mardin Artuklu’ya bağlı Zonê, Dêrduk ve Kuferdel köyleri, yine Mardin’in Stewrê ilçesine bağlı Barman köyünün giriş ve çıkışlarında pusulama faaliyeti yürütmüştür. Aynı gün öğleden sonra 15.00’te operasyon sonuçsuz geri çekilmiştir.

*23 Ağustos günü saat 21.30 ila 22.00 arası Bingöl-Erzurum arası bir güzergâhta yol kapatan Gerillalarımız, kimlik kontrolü ve halka süreç hakkında propaganda faaliyeti yürütmüştür.
*23 Ağustos günü saat 13.00’te Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Dokuztaş Üst bölgesi karakoluna karşı Gerillalarımız tarafından bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Yapılan vuruş sonucu askerin ölüp ölmediği netleşmezken, vuruş sonrası karakolun karşılık vermesi sonucu kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Eylemden sonra saat 19.00’da TC ordusu, havan, tank ve A-4 silahları ile hem karakol etrafını hem de Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nanivan alanını vurmuştur.
*Bitlis’e bağlı Tatik beldesinde 15 kişiden oluşan bir kontra grup, Gerilla kıyafetleri giyerek Kıx ve Kiştinos köylerinde kontra faaliyet yürütmektedirler.
*23 Ağustos günü saat 21.00’de Erzurum’un Karayazı ilçesindeki Kule karakolun bir tepesine dönük Gerillalarımız tarafından sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Yakın mesafeden vurulan tepede 2 asker öldürülürken yaşanan çatışma sonrası askerler rastgele etraflarını taramıştır.

23 Ağustos günü saat 18.00’de Dersim’deki Zagê karakoluna dönük Gerillalarımız tarafından yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür” ifadelerine yer verildi.
Türk Ordusunun Saldırıları
HPG, gerilla alanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin de şunları kaydetti:
“23 Ağustos günü saat 11.00 – 12.00 ile 18.00 – 19.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Sivri Karakolu; Tepê Sor ve yamacını, saat 11.00 – 12.00 arasında Oremar, Sivri ve Bilican karakolları; Şehit Gafur, Dola Şehit Özgür ve Şehit Reşit Serdar Tepesi alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. T.C ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar Gerilla alanlarımızda artarak devam etmiştir. Buna göre;
*23 Ağustos günü saat 17.00 – 18.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Aruş ve Serbesta Karakolu; Kuroşino alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
*23 Ağustos günü saat 09.00 – 12.00 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol alanını, saat 23.00 – 23.30 arasında Eriş ve Bilican karakolu; Dola Şifreza ve çevresindeki alanları obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
*23 Ağustos günü saat 10.30 – 14.30 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Gare alanı, 23 Ağustos günü saat 23.00 ile 24 Ağustos günü saat 02.30 arasında Metina alanı, 23 Ağustos günü saat 08.00 ile 24 Ağustos günü saat 12.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.”
(uş)

No comments