Breaking News

IŞİD'in kimyasal silah fabrikası havaya uçuruldu

Musul’da kimliği belirsiz kişilerce kurulan ‘Musul’u Kurtarma Timi’ adındaki bir grup IŞİD’in kimyasal bomba yapımında kullandığı atölyesini havaya uçurdu. Yapılan eylemde birçok IŞİD üyesinin öldüğü bildiriliyor.

Musul’un IŞİD tarafından işgal edilmesi ardında kentte ortaya çıkan bazı silahlı grupların IŞİD’e karşı eylemleri devam ediyor. Bir süredir ortaya çıkan ‘Musul’u Kurtarma Timi’ adındaki bir grup dün Musul merkezde IŞİD’e yönelik bir eylem gerçekleştirdi.  
Peşmerge komutanlarından Neqîb Şêrzad Zaxoyî, Musul’un Ekab mahallesinde ‘Musul’u Kurtarma Timi’ adındaki bir grubun IŞİD’in kimyasal silah atölyesini patlattığını, patlama sonucunda çok sayıda IŞİD üyesinin öldüğünü ve birçoğunun da zehirlendiğini söyledi.
Zaxoyî’nin aktardığına göre, sözkonusu atölyede hardal gazı bulunuyordu. Bu nedenle patlama sonrası çok sayıda IŞİD üyesi ortaya çıkan gazdan zehirlendi. Peşmerge Komutanı Zaxoyî, patlama sonrası ortaya çıkan zehirli dumandan rahatsız olan mahalle sakinlerinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.  
Nerinaazad

No comments