Breaking News

Lîbya: Türkiye-Katar ve Sudan teröre destek veriyor

ِAMMAN – Libya Genelkurmay Başkanı  Xelîfe Hefter, Libya’daki radikal silahlı sözde islamcı grupların Türkiye, Katar ve Sudan tarafından desteklendiğini bildirdi.
Libya Genelkurmay Başkanı  Xelîfe Hefter, Pakistan ziyareti döüşünde Libya Ordusunu eğrtimesi için bir dizi temasta bulunma üzere Ürdün’e geldi.
Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye Kata ve Sudan tarafından desteklenen silahlı radikal gruplara karşı yürüttüğümüz mücadele devam ediyor” diyerek çetelere destek veren ülkelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Pakistan ziyareti döüşünde geldiği Ürdün’ün başkenti Amman’da konuşan Libya Genelkurmay Başkanı  Xelîfe Hefter, sözlerini “dünyanı birçok ülkesinden gelen teröristler bu üç ülkede (Türkiye, Katar ve Sudan) toplanıyor” şeklinde sürdürerek “işte bunlar Bingazi’yi terrorist amaçlarının hedefi haline getirmişler” dedi.
Libya Genelkurmay Başkanı  Xelîfe Hefter’in konuşmasının Libya Ordu sözcüsü Mihemed Hecazî’nin konuşmalarının ardından gelmesi dikkat çekti. Hezacî 22 Ağustos 2015’te yaptığı açıklamada “Türkiye deniz yolundan sivil bir gemiyle Libya’daki teröristlere silah ve cephane taşıyor” demişti. Hecazî’nin açıklamasından sonra geçen hafta içinde Libya hava kuvvetleri, silahlı gruplara silah ve cephane taşıyan bir Türk gemisini Bingazi kıyılarında bombalamıştı.
(aç)

No comments