Breaking News

PYD genel kongresine hazırlanıyor

QAMIŞLO – Demokratik Birlik Partisi (PYD) her üç kantonda konferanslarını düzenledikten sonra 6. Genel kongresini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
2003 yılında kurulan Demokratik Birlik Partisi (PYD), Rojava devrimine öncülük ederek kısa sürede Rojava ve dünyada büyük yankı uyandırdı. Kantonal örgütlenme sistemini esas alan PYD, Rojava’nın Cizîr, Efrîn ve Kobani kantonlarında konferanslarını düzenledikten sonra şimdi de partinin 6. genel kongresini toplamaya hazırlanıyor.
Kuruluşundan günümüze geçen 12 yıllık süre içinde bölgede birçok gelişmeye imza atan PYD’nin en büyük gelişimi, öncülük ettiği Rojava devrimi oldu. bölge ve dünyadaki durumu doğru okuyabilen ve kendi özgün çizgisini pratikleştiren PYD, Rojava devrimine öncülük edip bölgesel ve uluslararası denklemde hesaba katılmak zorunda olan bir aktör haline geldi. Bu da PYD’nin gerçekleştireceği 6. Genel kongresini daha da önemli kılıyor.
Konuya ilişkin bilgi veren PDY Eşbaşkanlığı Danışmanı Sîhanok Dîbo, partinin 6. Genel kongresinde parti tüzüğünde bazı değişikliklere gidileceğini, bunların da demokratik özerklik yönetimi sistemine uygunluk açısından bir gereklilik olduğunu söyledi.
  1. kongre hazırlıkları çerçevesinde PYD 2015’in ilk 6 ayında Rojava’nın her üç kantonunda (Cizîr, Kobanê ve Efrîn) konferanslarını gerçekleştirerek bir takım kararlara gitti.
PYD 6. Genel kongresinin Eylül ayında gerçekleşmesi planlandı. Dîbo ulusal ve uluslarasası alanda siyasi şahsiyetlerin de kongreye katılacaklarını belirterek “kongrede her üç kanton ve Avrupa’yı temsilen 200 delegenin dışında 100 misafir de hazır ulunacak” dedi.
(aç)
ANHA

No comments