Breaking News

Türk askeri bir Kobanili sivili katletti

KOBANİ – Türk askeri, sınırdaki Siftek köyünde Kobanili bir sivili katletti.
ANHA Muabirlerinin Kobani’den aktardıkları bilgilere göre; Türk askerleri Remedan Fariq adlı Kobanili yurttaşı, Kobani’nin 10 kilometre batısında yer alan sınıra yakın Siftek köyünde iki gün önce tarayarak katletti.
İki gün önce katledilen Remedan Fariq’ın cenazesinin iki gün boyunca sınır hattında yerde kaldığı ve bu akşam saatlerinde arazide çalışan köylüler tarafından fark edilelebildiği öğrenildi.
Cenazeyi bulan köylüler asayiş ekiplerini bilgilendirdi. Olay yerine gelen asayiş güçleri incelemelerinin ardından cenazeyi hastaneye kaldırdı ve Remedan Fariq’ın ailesini çağırıp cenazeyi kendilerine teslim etti.
Kobani’nin güneyindeki Girdê köyünden olan 48 yaşındaki 5 çocuk babası Remedan Fariq’ın ailesini geçindirmek için Bakurê Kurdistan’a çalışmaya giderken vurulduğunu belirten Siftek köyünden Welat Şêxo, gitmeden kendilerine misafir olduğunu ve daha sonra Bakur’a geçmek için yanlarından ayrıldığını, ancak bird aha kendisinden haber alamadıklarını belirterek cenazesiyle karşılaşnca şok olduklarını söyledi.
Ailenin teslim aldığı Remedan Fariq’ın cenazesini yarın toprağa verceği öğrenildi.
(şm/aç)
ANHA

No comments