Breaking News

4 köy daha çetelerden temizlendi

SERÊKANIYÊ – YPG savaşaçıları, Serêkaniyê hattında 4 köyde daha çete işgaline son verdi.
Çatışma alanındaki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre; YPG/YPJ savaşçıları, Komutan Rubar hamlesi çerçevesinde saat 19.00 dolaylarında, Serêkaniyê-Til Ebyad yolu üzerinde bulunan El Buvêdir, Xirbetil Naka, Xezalê ve Xalidîyê köylerini çetelerden temizleterek özgürleştirdi.
Serêkaniyê’nin 61-63 km güneybatısında bulunan bu köylere yakın birkaç mezra da operasyonda YPG güçleri tarafından kontrol altına alındı.
YPG güçlerinin DAIŞ çetelerine yönelik operasyonları devam ediyor.
El Tufada’da 8 çete cenazesi ve çok sayıda silah ele geçirildi
YPG güçleri operasyon çerçevesinde saat 17.00’da da, Serêkaniyê-Girê Sipî (Til Ebyad) arasında ve Serêkanîyê’nin 60 km güneybatısında yer alan El Tifada köyünü çetelerden temizlemiş, yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülmüştü.
Öldürülen çetelerden 8’nin cenazeleri ile birlikte 8 adet kleşnikov silahi, bu silahlara ait çok sayıda mermi, biri doçka yüklü üç araç ile çok sayıda B 7 roketi de YPG güçlerinin eline geçmişti.
Türk ordusunun ‘tatbikat’ yaptığı sınırda YPG’nin operasyonlarından kaçan çetelerin Türkiye sınırına doğru kaçarak Bakurê Kurdistan’a geçtiği gözlenmişti.
(ekip/mne/aç)
ANHA

No comments