Breaking News

HPG/YBŞ’den Şengal açıklaması

ŞENGAL – HPG ve YBŞ komutanlıkları, Şengal’de MLKP savaşçılarıyla ortak düzenlenene eylemlerde toplam 10 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’de süren direnişte HPG/YJA Star gerillaları ile MLKP savaşçılarının düzenlediği ortak eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
HPG/YBŞ ortak açıklamasında, eylemlere ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
“24 Mayıs akşam saat 21:30 da Sitti Zeynep mahallesi çevresinde bir dizi suikast eylemi düzenlenmiştir. Eylem sonucunda 2 çete öldürülmüştür.
25 Mayıs günü 13.00 – 14.00 arası Şengal Merkez de çetelere ait bir araca yönelik ağır silahlarla bir eylem düzenlenmiştir. Bu eylem sonucunda 1 çete öldürülmüştür.
25 Mayıs günü saat 20.30 da Xeyr Nasır mahallesi civarında ve saat 22.00 de ise Sitti Zeynep mahallesi civarında yapılan suikast eylemlerinde 2 DAİŞ çetesi öldürülmüştür.
26 Mayıs bugün sabah saat 6.00 da Şengal – Kızılkent yolu üzerinde çetelere ait bir TIR aracının geçişi sırasında HPG-YJA Star gerillalarımız ile MLKP savaşçıları kapsamlı sabotaj eylemleri düzenlemişlerdir. Tümden imha edilen TIR aracındaki 2 çete öldürülmüş, eylem ardından gelen çetelerde vurulmuş, bu vuruşlar sonucun da ise 1 çete öldürülmüş 1 çete de yaralanmıştır.
Yine aynı saatte eylemin düzenlendiği yere gelen 2 çete de düzenlenen sabotaj eylemi sonucu öldürülmüştür. Gerçekleşen bu eylem güçlerimiz tarafından kameraya da alınmıştır”.
(aç)

No comments