Breaking News

Efrin Yönetimi: YPG’nin zaferi Suriye çözümünün yol haritasını belirleyecek

EFRÎN – Efrin Kantonu Yürütme Meclisi YPG/YPJ savaşçılarının Kizwan dağı zaferini kutlayarak, “YPG’nin zaferi Suriye’de çözümün de yol haritasını belirleyecektir” dedi.
Efrin Kantonu Yürütme Meclisi yayınladığı bir yazılı açıklama ile YPG/YPJ’nin “Komutan Rubar” hamlesi çerçevesinde Kızwan Dağını özgürleştirmesini kutladı.
Açıklama şöyle: “Kızwan Dağı ve tepeleri Rojava ve YPG/YPJ bayrakları ile süslenmiştir. Bundan önce de Kobanê’de Miştenur, Efrin’de Bozê ve Qestel dağları YPG/YPJ zaferleri ile bezenmişti. Bu zaferler şehitlerimizin kanı ile gerçekleşmiştir.
YPG/YPJ güçleri bu 4 yıl içinde halkında desteği ile bölgede DAIŞ’e karşı savaşan tek meşru güç olduğunu ispat etmiştir. Efrin Demokratik Özerklik Yönetimi olarak, Arin Mirkan’ın topraklarında güçlerimizi ve onlara destek veren güçleri kutluyoruz. Kızwan Dağının özgürleştirilmesi ve bölgenin DAIŞ’tan temizlenmesi halkımıza kutlu olsun.
“Komutan Rubar” hamlesi çerçevesinde güçlerimizin bütün bölgeyi ve Suriye’yi DAIŞ çetelerinden temizleyeceğine olan inancımız tamdır. Rojava Kürdistan ve Suriye’nin DAIŞ’ten kurtulması için bütün herkesin YPG/YPJ güçlerine destek vermelidir
Rojava da şehit düşen Arap, Kürt ve Süryani özgürlük savaşçılarının önünde saygı ile eğiliyoruz. Halkımıza söz veriyoruz ki YPG/YPJ savaşçılarının zaferleri Suriye’nin çözüm yolunu da gösterecektir.”
(lg)
ANHA

No comments