Breaking News

YPG: 10 köyde çete işgaline son verildi

HABER MERKEZİ – YPG güçleri kobani ve Cizîr bölgelerinde DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurarak 10 köy ve birçok mezrayı daha özgürleştirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı Kobani ve Cizîr kantonlarında devam eden operasyonlara ilişkin yazılı bir açıkllama yaptı.
Açıkamada, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 23. gününde başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi.
“Güçlerimiz, hamlemizin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonlarını sürdürmektedir” denilen açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı:
Rawiya ve Til Xenzîr çetelerden temizlendi
“Güçlerimiz, önceki gün kuşatmaya alınan alanda bulunan Rawiya ve Til Xenzir köylerini de çete gruplarından temizleyerek özgürleştirmiştir. Alanda arama-tarama faaliyetlerini sürdüren güçlerimiz başta Rawiya köyü olmak üzere alanda binlerce mayın bulunduğunu tespit etmiştir. Güçlerimizin arama-tarama ve mayın temizleme faaliyetleri devam etmektedir”.
Aliya bölgesinde operasyon:5 köy ve çok sayıda mezra özgürleşti
Dün gece YPG güçlerinin Alya köyünün güney ve güneybatısında bulunan alanlara yönelik bir operasyon düzenlediği kaydedilen Basın Merkezi açıklamasında “Bu operasyon sonucunda güçlerimiz Qitêm, doğu ve batı Sûs, Ferhiyê ve doğu Ferhiyê köyleriyle Mûbarek, Şamiyê, Dawid Elî ve ismi tespit edilemeyen birkaç küçük mezra, yine bir şantiyede daha tam hakimiyet sağlamıştır. Bu alandaki arama-tarama faaliyetleri de devam etmektedir” denildi.
Kobani’nin doğusunda 3 köy çete işgalinden kurtarıldı
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş 256. gününde Kobani’de 3 köy daha çetelerden temizlendi.
YPG dün Kobanê’nin doğusunda çetelerin işgali altındaki alanlarda yeni bir operasyon düzenlendiğini duyurarak operasyon sonucunda Bîrhebêş, aşağı ve yukarı Bîrerêp köyleri çetelerden temizlenip özgürleştirildiğini kaydetti.
Açıklamada “Bu alanlarda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir.
Güçlerimiz bu bölgede 2 çete cenazesiyle birlikte 1 adet 120 mm’lik havan topu, 1 adet 14,5 mm’lik doçka, 3 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 5 adet B7 roketatar güllesi, 500 adet BKC mermisi, 4 adet raxt, 1 adet dürbün, 1 adet gece görüş dürbünü ve 2 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.
Bölgede arama tarama faaliyetlerine devam eden güçlerimiz ile çete grupları arasında yer yer çatışmalar yaşanmaktadır” denildi.
(aç)
ANHA

No comments