Breaking News

YPG: Çete saldırıları kırıldı, 13 köy kurtarıldı

HABER MERKEZİ – YPG güçlerinin DAIŞ çetelerine yönelik operasyonlarında 13 köy, nir çok mezra, bir elektrik santrali ve bir tepe çetelerden temizlendi. Operasyonlarda 4 YPG ve bir Burkan El-Fırat savaşçısı da yaşiamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı yürütülen direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
YPG, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 25. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Açıklamada, Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğünü kaydedilerek şu detaylar paylaşıldı.
4 köy ve elektrik santrali çetelerden temizlendi
“Dün gece güçlerimiz Mebrûka kasabasının batısına düşen alanlarda yeni bir operasyon düzenlemiştir. Bugün sabah saatlerine dek süren şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz bu alanda bulunan Til Reman, Um Cirin, Biwedêr, Xirab Seyyar köyleri, birçok küçük mezrayı, Haylê kavşağı ve Elektrik Santralını çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Alanda arama tarama faaliyetlerini sürdüren güçlerimiz şu ana kadar çetelere ait 2 adet kaleşnikof, 2 adet diktiryof silah ile çok sayıda askeri malzeme ele geçirmiştir.”
YPG, bu operasyonda yaşanan çatışmalarda 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Beggara’da 2 çete öldürüldü
Dün gece Serêkaniyê’nin 30 km güneyinde bulunan Rehaniya Beggara köyü ve çevresinde çete gruplarıyla YPG güçleri arasında kısa süreli bir çatışma yaşandığını belirten Basın Merkezi, “Güçlerimiz, saldırı hazırlığında bulunan çetelere müdahale etmiş ve 2 çete üyesini öldürmüştür. Her iki çete üyesinin cenazesi ve silahları güçlerimizin eline geçmiştir. Bu çatışmalarda 1 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” dedi.
Kobani’de 9 köy ve bir tepe çetelerden temizlendi
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 258. gününde DAIŞ çetelerine yine ağır darbeler vuruldu.
YPG açıklamasında “Dün gece güçlerimiz Kobanê’nin doğusunda yeni bir operasyon düzenlemiştir. ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin de katıldığı operasyon sonucunda Çortenek, Tozinç, Mizxanê Mezin, Mereser, doğu ve batı Çukurî, küçük, orta ve büyük Derbêtehit köyleriyle Merêser tepesi çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir” denildi.
Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısının tam olarak tespit edilemediğini kaydeden YPG, alandaki operasyon ve arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini vurguladı ve bir YPG ve bir Burkan El-Fırat savaşlçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti.
Til Berak’ta çete saldırısı: 8 çete öldürüldü
YPG Basın Merkezi ayrıca, dün gece çete gruplarının Til Berak’ın güneydoğusunda bir saldırı düzenlediğini bildirerek “Hiweyş ve Til Haydar köylerini hedefleyen çete gruplarıyla güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çetelerin üst üste iki kez düzenlediği saldırıları püskürten güçlerimiz tespit edilebilen 8 çete üyesini öldürmüş, çok sayıda çete üyesini de yaralamıştır.
Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 5 adet el yapımı mayın, çeşitli silahlara ait cephane ve askeri malzeme ele geçirmiştir. Alandaki arama tarama faaliyetleri devam etmektedir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments