Breaking News

5 özgürlük savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

HESEKÊ/KOBANİ – Kobani ve Hesekê’de düzenlenen törenlerle Rojava Devrim mücadelesinde yaşamlarını yitiren 5 özgürlük savaşçısı toprağa verildi.





HESEKÊ
‘Komutan Rubar Hamlesi’ çerçevesinde 25 Mayıs’ta yaşamını yitiren Asayiş Üyesi Mihyedin Hiso ve Öz Savunma Üyesi Dêrsim Şêxo Hesekê’nin Dawidiye Mahallesindeki Şehit Dijwar mezarlığında düzenlenen törenle toprağa verildi.
Savunma Konseyi Başkanı Ebdul Kerim Saruxan ve Yasama Meclisi Üyesi Ekrem Mahşus’un da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi cenazeleri almak için Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya geldi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin resimlerini taşıyan kitle cenazeleri buradan alarak mezarlığa doğru yola çıktı. Mezarlıkta düzenlenen askeri törenden sonra şehitlerin sicilleri okunarak şahadet belgeleri ailelerine teslim edildi.
Burada düzenlenen törende konuşan Şehit Ailelerinden Eziz Dawê özgürlük savaşçılarının DAIŞ’e karşı geliştirdiği direnişe dikkat çekerek, bu günlere şehitler sayesinde gelindiğini söyledi.
TEV DEM üyesi Ferhad Derik te yaptığı konuşmada YPG ve YPJ savaşçıları tarafından yürütülen “Şehit Rubar” hamlesine ve hamle çerçevesinde Kızwan dağının çetelerden temizlenmesine dikkat çekerek Asayiş ve Öz savunma güçlerinin YPG ile omuz omuza savaştıklarını belirtti.
Yasama Meclisi Üyesi Ekrem Mehşûş ise törende yaptığı konuşmada halklar arasındaki kardeşlik ve birliğe vurgu yaparak, bu birlik sayesinde bölgede çok önemli kazanımların elde edildiğini söyledi.
Konuşmalardan sonra cenazeler sloganlarla toprağa verildi.





No comments