Breaking News

Suriye’de katliam: DAIŞ 439 kişiyi katletti

HABER MERKEZİ – Suriye’deki antik Palmira kentini ele geçiren DAIŞ çetelerinin 439 rejim askeri ve rejim yanlısını infaz ettiği bildirildi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütünden alınan bilgilere göre, 16 Mayıs’ta DAIŞ tarafından ele geçirilen Suriye de bulunan antik Palmira kentinde 217 rejim askerin infaz etti. Öte yandan çetelerin bölgede içinde kadın ve çocuklarında bulundu onlarca kişide katlettiği bildirildi.
İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgilere göre; ayrıca aralarında 14 çocuk ve 12 kadının bulunduğu 67 kişi, El Suxne kenti ve Amiriyê köyünde katledildi. Yine çetelerin çok sayıda askeri ve 5 hemşireyi de idam ettiği aktarıldı.
Ayrıca çetelerin rejim ajanı oldukları gerekçesi ile 150 rejim askerini de başları kesilerek infaz edildiği bildirildi. Bölgede katliamlarına hız veren çetelerin, ayrıca 600 sivili de kaçırdıkları ve akıbetleri hakkında her hangi bir bilginin alınamadığı aktarıldı.
Barbar DAIŞ çeteleri Cizir Bölgesin’deki Kızwan Dağında, YPG savaşçılarından ağır darbeler yedikten sonra Palmira kentine yönelmiş ve burayı işkal etmişti. Kentin ele geçirilmesinden sonra Irak ve Suriye sınırı tamamı ile DAIŞ çetelerinin kontrolüne geçmiş oldu.
(lg)

No comments