Breaking News

Dev YPG bayrağı Kizwan dağına asıldı

HESEKÊ – YPG/YPJ savaşçıları Kizwan dağının en yüksek noktasına dev YPG bayrağı astı.
20 Mayıs’ta YPG/YPJ savaşçıları tatarfından çetelerden tmizlenen Kizwan dağının farklı yerine bayraklar asıldı. Ancak şimdi de dağın en yüksek yeri olan Radyo İstasyonu direğine dev YPG bayrağı asıldı.
Onlarca YPG/YPJ savaşçı ve komutanı yerde açtıkları dev YPG bayrağını önce dağın en yüksek yerinde bir süre ellerinde taşıdıktan sonra Radyo istasyon direğine astı.
YPG Cizîr Kantonun batı kirsalını çetelerden temizlemek amacıyla başlattığı Komutan Rubar Qamişlo Hamlesinin 14.gününde Kizwan dağını çetelerden alarak zaferlerini ilan edip YPG/YPJ bayraklarını dağın zirvesine dikti.
Kizwan dağının YPG savaşçılara tarafından çetelerden alındığı haberi duyulmasından sonra bir çok sayıda ziyaretçi Kizwan dağını ziyaret etti.
Şehit Rubar Qamişlo Hamlesinin simgesi durumuna gelen YPG’nin Kizwan dağının özgürlüğünü sembolize etmek için bugün YPG/YPJ savaşçıları dev YPG bayrağını Kizwan dağının en yüksek yeri olan Radyo istasyon direğine astı.
Dev YPG bayrağının Radyo direğine asılması sırasında onlarca YPG savaşçı ve Komutanı da hazır bulundu. yerde bayrağı elleri üzerinde açan YPG’liler bir süre elleri üzerinde taşıdıktan sonra Radyo direğine dev YPG bayrağı asıldı. YPG bayrağının direğe asılması esnasında sevinç gösterilerinde bulunan YPG/YPJ savaşçıları sloganlar attı.
(mne/aç)
ANHA  


No comments