Breaking News

YPG’li Arap savaşçılar: YPG bütün halkların savunma gücüdür

TIL TEMIR – Kızwan Dağı özgürleştirme operasyonuna katılan YPG’nin Arap savaşçıları YPG’nin bütün halkları koruduğunu belirterek, bütün gençlerin gelip YPG’ye katılmaları için çağrı yaptı.
“Şehit Rubar Qamişlo” hamlesi çerçevesinde geliştirilen Kızwan Dağı özgürleştirme operasyonuna katılan YPG’nin Arap savaşçıları, YPG içinde savaşan Arap, Kürt ve Hıristiyan savaşçıların omuz omuza yiğitçe savaşarak çetelere karşı direndiklerini söyleyerek, bölge tümden çetelerden temizleninceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.
ANHA’ya konuşan YPG’nin tamamen Arap savaşçılardan oluşan Şehid Lorens Taburu savaşçılarından Delil, “Şu anda Kızwan Dağının doruğunda bulunuyoruz. Operasyonumuz Til Mecdel köyünden başladı. Arkadaşlarımızda Til Temir tarafından geldiler. Çok şiddetli çatışmalar sonucunda çeteleri buradan temizledik. Yine çok çetelere ait çok sayıda askeri cephaneye el koyduk” dedi.
DAIŞ saldırılarının herkesi hedef altığını kaydeden Delil, bundan dolayı bizde Kürt, Arap ve Hıristiyan savaşçılar olarak YPG’de bir araya gelerek çetelere saldırdık. Burası hepimizin yurdu. Binlerce yıldır beraber yaşıyoruz. Hep beraber de koruyacağız” diye konuştu.
YPG savaşçısı ve Tiwêna Askeri Bürosu Üyesi Mehmûd Fîras da konuşmasına bütün gençleri YPG saflarına çağırarak başladı.
Til Mecdel köyünden başlayıp Arap köyleri Şemlan ve Um El-Dibis’i geçerek Kızwan Dağına ulaştık. Kızwan dağının özgürleştirilmesi ile dağın çevresinde bulunan bütün bölge YPG savaşçılarının kontrolüne geçti” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne dair umutlarını dile getiren Fîras bütün Arap geçlerine çağrıda bulunarak YPG saflarında yerlerini almalarını istedi.
(lg)
ANHA


No comments