Breaking News

YPG: Kobani’de 23 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Kizwan dağıyla bölgeye hakimiyetini pekiştiren YPG güçleri, Xabur bölgesindeki köylerde arama tarama faaliyetini sürüdürüyor. Kobani’de ise saldırıları püskürtülen çetelerden 23’ü öldürüldü.
YPG, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 15. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Kezwan dağı ve çevresinde hakimiyet kuran YPG güçlerinin çetelerin işgali altında bulunan köylerdeki arama-tarama faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.
Basın Merkezinin yaptığı açıklamada Komutan Rubar hamlesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:
Xabur köylerinde arama tarama faaliyeti sürüyor
“Kezwan dağı ve çevresinde hakimiyet kuran güçlerimiz çetelerin işgali altında bulunan köylerdeki arama-tarama faaliyetlerine devam etmektedir. Güçlerimiz bu kapsamda Til Temir ile Hasekê arasında, Xabur nehri kıyısında bulunan birçok köyde arama ve tarama faaliyeti yürütmektedir. Birçok köydeki çete işgaline son veren güçlerimizin arama tarama faaliyetleri devam etmektedir.”
Kobani’de püskürtülen saldırıda 23 çete öldürüldü
Basın Merkezi, DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 248. gününde Kobanê’nin güneyinde bulunan Qilhaydê, Nûrelî, Zerik köyleri ve çevresine yönelik çete saldırılarının püskürtüldüğünü ifade etti.
Önceki gece başlayan ve bugün sabah saatlerine dek süren aralıksız çatışmalar ardından çetelerin saldırılarının kırıldığı kaydedilen açıklamada “Bu çatışma alanlarında tespit edilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Öldürülen çetelerden biri Ebû Cabil Ensarî isimli bir çete başıdır.
Güçlerimiz bu alanda 8 çete cenazesiyle birlikte 18 adet kaleşnikof, 125 adet kaleşnikof şarjörü, 2.000 adet kaleşnikof mermesi, 3 adet BKC ve 1.500 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 1 roketatar mermisi, 19 el bombası, 14 adet raxt, 1 adet termal dürbün, 3 adet telsiz cihaz ve çok sayıda sağlık malzemesi ele geçirmiştir” denildi.
YPG, çete saldırılarına karşı direnişe aktif katılan 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Açıklamada ayrıca, YPG savaşçılarının Kobanê’nin doğusunda da çetelere yönelik bir saldırı düzenlediği ve Bîrerêp köyü yakınlarında düzenlenen saldırıda çetelere ait 1 askeri aracın imha edilerek 2 çete üyesinin yaralandığı belirtildi.
(aç)
ANHA

No comments