Breaking News

Suriye koalisyonu DAIŞ ve El-Nusra’nın siyasi yüzüdür

HABER MERKEZİ – Kurdistan Yesiller Partisi, Suriye koalisyonunun YPG’ye yönelik aslısız iddialarını kınayarak “Suriye koalisyonu DAIŞ ve El-Nusranın siyası yüzü olduğunu göstermiştir” dedi. Yeşiller Partisi, ENKS’den de Suriye koalisyonunu kınamasını istedi.
Kürdistan Yeşiller Partisi, Suriye Koalisyonunun “YPG köylülere baskı yaparak zorla evlerinden köylerinden çıkarıyor, halka haksızlık yapıyor” yönündeki töhmetlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak koalisyonu sert bir dille kınadı.
Yeşiller Partisi’nin açıklamasında, DAIŞ çetelerinin YPG/YPJ, Senadid, Zîrewanên Xabur , Suryani Askeri Meclisi güçleri ve halkların birliği karşısında kaybettiğine dikkat çekilerek Suriye Koalisyonunun bu iddialarla DAIŞ’u masum göstererek aklama çabasının beyhude olduğu ifade edildi:
Açıklamada; “Suriye koalisyonu, DAIŞ ve Cebhet El-Nusra’yı destekleyerek yaptıkları terörü gizlemek ve halkların gözünde aklamak istemektedir. Işte bu durum, Suriye koalisyonunun DAIŞ ve El-Nusra terörünün siyasi yüzü oduğunu ortaya koymuştur. Kürdistan Yeşiller Partisi olarak bunu nefretle kınıyoruz. ENKS’yi de bu DAIŞ temsilcisi koalisyonu kınamaya çağiırıyoruz” denildi.
(aç)
ANHA

No comments