Breaking News

YPG Serêkaniyê’de üç köy özgürleştirdi

SERÊKANÎYÊ – YPG güçleri, Serêkanîyê’de üç köy daha özgürleştirdi. Hesekê-Til Temir hattındaki arama tarama operayonlarında üç çete öldürüldü.
YPG Cizîr Kantonunu batı kırsalını çetelerden temizlemek amacıyla 6 Mayısta başlattığı Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi 17. Gününde devam ediyor.
Çatışma alanlarındaki ANHA muhabirleri; hamle çerçevesinde Serêkanîyê’nin 29 Km doğusuna düşen Vethiya, Xircir ve Teveycil köylerinin dün gece çetelerden temizlenerek özgürleştirildiğini bildirdi.
YPG 20 Mayıs’ta Kizwan dağını çetelerden temizledikten sonra Hesek-Til Temir hattında kalan köylerdeki arama tarama ve temizeleme çalışmalarına devam ediyor. YPG, dün arama tarama operasyonunda Mexluca köyü kırsalında 1, Til Hemam Şarqi köyünde de 2 çete olmak üzere YPG’ye saldırı girişiminde bulunan üç çeteyi öldürdü.
Mebruka’ya 6 km kaldı
YPG Cizîr Kantonunun batı kırsalını çetelerden temizlemek amacıyla 6 Mayısta başlattığı Komutan Rubar Qamişlo Hamlesinin 17 gününde Serêkanîyê deki Vethiya, Xircirve Teveycil köylerini de özgürleştirdikten sonra çetelerin merkezi köy durumunda bulunan Mebruka’ya 6 km yakınlaşmış oldu.
Serêkanîyê ve Til Temir-Hesekê hatlarındaki Hamle devam ediyor.
FOTO: RIZGAR ADANMIŞ
(mne/aç)
ANHA



No comments