Breaking News

‘Gücümüzün kaynağı Rêber Öcalan’ın düşünceleridir’

SEÊKANIYÊ – 18. gününe giren “Komutan Rubar Hamlesi”nde yer alan kentin asayiş güçleri, halkı korumak için tüm savaş cephelerinde DAIŞ çetelerine karşı savaşacaklarını belirtti. Asayiş güçleri, “gücümüzün temel kaynağı, Rêber Öcalan’ın doğru ve halklar için en gerçekçi düşüceleridir” dedi.
6 mayıs günü Cizîr Kantonunun batı kıraslını DAIŞ çetelerinden temizlemek amacıyla YPG tarafından başlatılan Komutan Rubar Hamlesi”nde aktif yer alan Serêkaniyê Asayiş güçleri, YPG/YPJ savaşçılarının yanında yer alarak çeteleri bölgeden süpürmeye başladıklarını ve bu hamleye sonuna kadar devam edeceklerini ifade etti.
Tüm gençleri direniş cephelerine çağıran Asayiş üyeleri, ANHA’ya konuştu.
Mezher İsmaîl: Gücümüzün kaynağını merak edenlere şunu söyleyebilirim. Yegane kaynağımız halkımızın desteği ve direnişi sahiplenmesidir. Bunun da temelinde varlık-yokluk sınırındaki bir halkı özgürlük yürüyüşüne kaldıran kürt halk önderi Rêber Apo’nun özgürlük ve yaşam felsefesidir. Bu güçle çetelere karşı bugüne kadar direndik ve şimdi de kısa sürede onları darmadağın edebildik.
Tüm gençler, savunma görevlerinde yer almalı ve çeteleri bölgemizden süpürme sürecine aktif katılmalıdır.
Ebdulhenan Hesen El-Xelef: herkes bölgenin savunulmasında yer almalıdır. Bölgeyi koruma ve savunma görevi tüm halkların, özellikle gençlerin görevidir.
Nîdal Şahîn: çetelerden üstün yönümüz irademizdir. Bu çelikjten iradeyi de kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgür yaşam felsefesinden alıyoruz. Bu yüzden çetelerin bomba yüklü araçlarla saldırılarından, intihar saldırılarından, gelişkin ağır silahlarından, takları toplarından daha güçlüyüz. Bunu Kobani direnişi de ispatladı. Şimdi de Cizîr’de tüm bölge halklarını DAIŞ belasından ve işgalinden kurtaracağız.
Enter İbrahîm: Tüm Rojava gençleri, DAIŞ çetelerinin bölgemizden defedilmeleri için geliştirilen bu tarihi sürece katılmalı, aktif destek vermelidir.
(aç)
ANHA



No comments