Breaking News

4 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

DÊRIK – Cizîr Kantonu’nda çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren 4 YPG savaşçısından üçü Başurê Kürdistan’a gönderilirken, biri de Şehit Xebat Dêrik Mezarlığında düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Cizîr Kantonu’nda çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Hisên Ibêdî (Çekjîn Koçer), Azad Dara (Rohat Artêş) Atîla Eslan (Cîhad Agirî), Fecrî Simolîz (Rêdûr Melazkurd) için Dêrik’teki hastanenin önünde bir tören düzenlendi. Törenden sonra şehitlerin cenazeleri oluşturulan bir araç konvoyu ile Dêrik’te dolaştırıldı.
Daha sonra Rojava Demokratik Gençlik Birliği Merkezi önüne getirilen cenazeler için burada bir askeri tören düzenlendi. YPG Komutanı Nûrheq Dêrik burada yaptığı konuşmada şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak, şehitlerin “Komutan Rubar Hamlesinde” çok büyük bir rol oynadıklarını ve sonuna kadar anılarına bağlı kalacaklarını söyledi.
PYD Yürütme Kurulu üyesi Hesen Koçer ise yaptığı konuşmada şehitleri anarak, “Ortadoğu’da çok büyük karışıklıklar yaşanmaktadır. Bundan dolayı her kesin savaşa göre yaşamını düzenlemesi gerekiyor. Siyasi olarak 3. yolu izledik ve başarılı olduk Askeri alanda ise YPG bütün halkları koruyabilecek tek güç olduğunu ispatlamıştır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından şehitlerin sicilleri okunarak Çekjin Koçer’in şahadet belgesi ailesine teslim edilirken, Azad Dara (Rohat Artêş) Atîla Eslan (Cîhad Agirî) ve Fecrî Simolîz (Rêdûr Melazkurd) ise Şehit Aileleri Kurumuna teslim edildi.
Tören sonunda YPG savaşçısı Çekjîn Koçer’in cenazesi Şehit Xebat Dêrik mezarlığına götürülerek burada toprağa verildi. YPG savaşçıları Azad Dara (Rohat Artêş) Atîla Eslan (Cîhad Agirî) ve Fecrî Simolîz (Rêdûr Melazkurd) cenazeleri ise Semelkan Sınır Kapısından Başur Kürdistan’a gönderildi.
(lg)
ANHA



No comments