Breaking News

Til Temir’li Asuriler bölgenin kurtarılmasının sevincini yaşıyor

DILSOZ DILDAR
TIL TEMIR – Xabur köyleri ve Evdilezîz dağının özgürleştirilmesini kutlayan Til Temir Asurileri, Kizwan dağının özgürleşmesinin çetelerin fitne siyasetine vurulan en büyük darbe olduğunu söyleyerek direniş güçlerinin direnişini selamladı.
YPG güçlerinin 6 Mayıs’ta başlattığı Komutan Rubar Hamlesi’nin 14. Gününde Kizwan (Evdilezîz dağı ile Xabur köylerinin kurtarılmasına en çok, bölgedeki Asuri halkı seviniyor.
23 Şubat’tan 20 Myıs gününe kadar DAIŞ çetelerinin igali altında kalan Xabur köylerinde yaşayan Asuri halkı, AHA’ya konuşarak köylerini çetelerden kurtaran direniş güçlerine teşekkür etti.
Ebdulehed Noya: “Çok mutluyum. Kizwan (Evdilezîz) dağı ve Xabur köylerinin özgürleştirilmesinden duyduğum mutluluğu inanın tarif edemem. Şimdi buralarda durum gayet sakin. 23 şubat’tan bu yana bölgelerini, evlerini terkeden Kürt, arap, süryani, asuri halkımız toprağına geri dönebilir artık. Bölgenin işgaline son veren ve köylerimizin kurtarılmasında büyük emeği geçen YPG güçlerine teşekkür ediyorum.”
Şemûn Mûşê: Başta YPG/YPJ savaşçıları olmak üzere bu direnişte yer alan herkese, tüm güçlere teşekkür ediyorum. Onlar büyük saygıyı hakettiler. En ön cephelerde DAIŞ’a karşı savaştılar ve hem bizleri savundular, hem de köylerimiz özgürleştirdiler.
Bu haberi aldığımda sevincimden ‘keşke kanatlarım olsaydı da uçsaydım’ dedim. Bu direnişi sergileyen YPG/YPJ’ye herşeyi sunmak lazım. Onlar, insanları koruyorlar. Asuri köylerinin özgürleştirilmesi buna en güzel örenk değil mi? Bu yüzden artık öleceksem de bu topraklarda ölmeliyim.ˮ
Emel Kalo: DAIŞ çeteleri 23 Şubat saldırısında çok sayıda akrabamı kaçırdı. Bölgemiz özgürleştiği için çok mutluyum. YPG/YPJ güçlerinin b hamlesini destekliyorum. Bugün bu hamle sayesinde köylerimiz ve Kizwan dağı kurtuldu. Bi kürt, arap, asuriler buralarda hep kardeşçe yaşadık. Bu kardeşliği bomak isteyenlere de bu hamle iyi bir cevap oldu.”
(aç)
ANHA

No comments