Breaking News

Mebruka’nın tüm yolları kapatıldı

SERÊKANIYÊ – Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi kapsamında operasyonlarını sürdüren YPG savaşçıları, 2 köyü daha çetelerden temizleyerek, Mebruka kasabasına giden tüm yolları kapattı.
Operasyon bölgesindeki ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, YPG savaşçıları operasyonlarını Serekaniye’nin güney batısında bulunan Mebruka kasabası bölgesinde yoğunlaştırdı.
YPG savaşçıları dün gece Mebruka kasabası ile Bakurê Kürdistan sınırı arasında bulunan Til Kilîa ve Şara köylerinde çetelere operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Meburka’nın 8.7 km kuzey doğusunda buluna Til Kilîa köyü ile, kasabanın 4.7 km kuzeyinde bulunan Şara köyü çetelerden temizlendi. Çetelerin ağır kayıplar verdiği operasyonun sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler alınamadı.
İki köyü çetelerden alınması ile birlikte Mebruka’ya giden tüm yollar YPG’nin denetimine geçerken, kasabada kuşatmaya alındı.
YPG savaşçıları 3 gün önce de Mebruka kasabasının güneyi ve batısında bulunan Ebu Şexat ve Ebu Cidul köylerini, dün sabah ise Ebu Şexat köyünün etrafındaki tepeyi çetelerden temizleyerek kasabayı kuşatmaya almıştı. Serêkaniye’nin güneybatısında Rakka ve Til Ebyad (Girê Spî) yolu üzerinde bulunan Mebruka kasabasında, Rakka barajından elde edilen elektirik dağıtım merkezi bulunmakta. Cizre bölgesinin büyük bölümüne de elektirik bu bölgeden verilmekteydi. Bu nedenle çetelerin için stratejik öneme sahip ve bölgedeki önemli güç merkezlerinden biri durumundadır.
(ekip/aq)
ANHA

No comments