Breaking News

YPG/YPJ savaşçıları Amed ve Colemerg’de toprağa verildi

Rojava Kürdistan’ının Kobanê ve Cizîr kantonlarında DAİŞ çetelerine karşı mücadelede yaşamlarını yitiren iki savaşçı Kuzey Kürdistan'da son yolculuklarına uğurlandı

Rojava Kürdistan’ının Kobanê ve Cizîr kantonlarında DAİŞ çetelerine karşı mücadelede yaşamlarını yitiren iki savaşçı Kuzey Kürdistan'da son yolculuklarına uğurlandı. Kobanê'de çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Ahmet Yılmaz Colemerg'de ve Hesekê'nin Mebruka kasabasının DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesi operasyonunda hayatını kaybeden YPJ'li Hacire Kurt ise Amed'de onbinlerin katıldığı törenle toprağa verildi. Yüksekova ve Cizre'de de YPG/YPJ savaşçıları için kurulan taziyelere ziyaretler sürüyor.
Rojova'da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçıları, on binlerin katılımıyla son yolculuklarına uğurlanmaya devam ediliyor. Rojava'nın Kobanê Kantonunda 15 Ekim 2014 tarihinde DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece Colemerg Devlet Hastanesi'ne getirilen YPG'li Ahmet Yılmaz (Rêber Dizê) için kentte cenaze töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde hastane önünde toplanan binlerce kişi sık sık, "Bijî Serok Apo", "Katil DAIŞ işbirlikçi AKP" ve "Şehîd namirin" sloganları attı. YPG'li Yılmaz'ın naaşı hastane morgundan çıkarıldıktan sonra binlerce kişi, "Çerxa Şoreşê" marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından kitle, YPG'li Yılmaz'ın cenazesini alarak Serê Solan Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Esnaflar kepenklerini kapatarak cenaze törenine katılırken, işçi ve emekçiler ise işlerini yarıda bırakarak törene dahil oldu.
Farklı tarihlerde yaşamını yitirenlerin savaşçıların fotoğraflarının yanı sıra KCK, PKK ve YPG flamaları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın dev posterlerini açan binler, yürüyüş boyunca "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganları attı. Mezarlık yakınlarında cenaze aracından alınan PKK bayraklarına sarılı tabut, mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze dualar eşliğinde defnedildi. Saygı duruşu ve "Çerxa Şoreşê" marşının okunmasının ardından söz alan MEYADER Eşbaşkanı Bedirhan Koç, devrim ve özgürlük mücadelesini, bu uğurda yaşamını yitirenlere borçlu olduklarını dile getirerek, mücadelelerini başarıya ulaştıracaklarını söyledi.
HDP İl Eşbaşkanı Rahmi Temel ise, Colemerg üzerinde kara bulutların gezdiğini ve bedenlerinden bir parçayı daha toprağa verdiklerini vurgulayarak, "Yoldaşlarımız AKP'nin DAIŞ çetelerine gönderdiği mermiler ile yaşamlarını yitiriyor. Büyük bir mücadele ile yaşamını yitiren Yılmaz'ın umutlarını gerçekleştirmek için her zaman mücadele edeceğiz" dedi.
YPG'li Yılmaz'ın babası Mıraz Yılmaz da Colemerg halkına gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların ardından kitle Üzümlü köyünde kurulan taziyeyi ziyaret etti.
KURT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Diğer bir cenaze töreni de Amed'deydi. Cizîrê Kantonu'nun Hesekê kentine bağlı Mebruka kasabasının DAİŞ çetelerinden arındırılması operasyonlarında yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece saatlerinde Amed'e getirilen YPJ'li Hacire Kurt (Newal Farqin), binlerce yurttaşın katıldığı törenle Amed Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. YPJ'li Kurt'un cenazesi dini vecibelerinin yerine getirilmesi için mezarlık camiine getirildi. Yapılan dini törenin ardından YPJ'li Kurt'un cenazesi omuzlara alınarak mezarlığa yüründü. Sık sık "Bijî berxwedana YPJ", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Şehîd namirin" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından kadınlar tarafından defnedilen YPJ'li Kurt'un mezarına güller bırakıldı.
Törende konuşan MEYADER Eşbaşkanı Ayşe Dicle, Kürt kadının mücadelesini zafere ulaştırana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, "Kürt kadınının mücadelesi, kadın özgürlüğü için yeni bir kapı araladı. Kürt kadınlarının bu direnişi tarihe altın harflerle yazılacak" dedi. Törende konuşan YPJ'li Kurt'un kardeşi Ömer Kurt ise, "Ablam ve yoldaşlarının mücadelesi hiçbir zaman yarıda kalmayacak" dedi.
AKMAN'IN CENAZESİ BATMAN'A UĞURLANDI
YPJ'li Kurt'un cenazesinin defnedilmesini ardından törene katılan binler, aynı direnişte yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece Amed'e getirilen YPG'li Nebi Akman'ın (Hasan Sabah) cenazesini Batman'a uğurladı.
YPG/YPJ SAVAŞÇILARI İÇİN TAZİYELER SÜRÜYOR
Cizîrê Kantonu'na bağlı Til Temir ve Hesekê kentlerinde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden YPJ Komutanı Songül Kurt (Hêvî Gever Marînos) ile YPG'liler İsmail Dere (Ciwan Şiyar) ve Seraceddin Çelik (Qehreman Gever) için Colemerg'in Yüksekova ilçesine bağlı Güngör ve Orman mahallelerinde kurulan taziye çadırlarına ziyaretler sürüyor. Colemerg, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Esendere'den gelen binlerce kişi, ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu.
Ziyaretler sırasında konuşan MEYADER Temsilcisi Cengiz Ortaç, Kürtlerin mücadelesinin halkların kurtuluş mücadelesi olduğunu söyleyerek, "Biz de burada söz veriyoruz. Bu şehitlerin emanetlerine, miraslarına sonuna kadar tek bir fert kalıncaya kadar sahip çıkacağız" dedi. Taziye kabulünde konuşan YPG'li Çelik'in annesi Nazdar Çelik, "Allah bizim acımızı Erdoğan'ın yanına bırakmasın" diye konuştu. YPJ Komutanı Kurt'un babası Salih Kurt da, daha fazla mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
TUAÇ İÇİN CİZRE'DE MEVLİT VERİLDİ
Öte yandan Rojava'nın Kobanê Kantonu'nda 20 Ekim 2014'te DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren ve kimlik bilgileri yeni açıklanan YPG'li M. Emin Tuaç (Zagroz Cizirî) için memleketi Şırnak'ın Cizre ilçesinde taziyeler kuruldu. HDP ve DBP Cizre ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP'li adayların da bulunduğu çok sayıda yurttaş, Cudi Mahallesi Halk ve Taziye Evi'ne yürüdü. Yürüyüşün ardından aile tarafından karşılanan yurttaşlar, verilen mevlide katıldı.













ANF

No comments