Breaking News

Son 24 saatte 15 köy özgürleşti, 25 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Komutan Rubar Hamlesini sürdüren YPG, son 24 saat içinde 15 köyü çetelerden temizledi. Kobani’de gelişen çete saldırısında ise 25 çete üyesi öldürüldü.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 16. gününde başarılı bir şekilde devam etiğini bildirdi.
Açıklamada, DAIŞ çetelerine büyük darbe vuran YPG güçlerinin, Kezwan dağının kuzey yamaçları ve Xabur nehri kıyısındaki arama tarama faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilerek şöyle denildi:
15 köyde çete işgaline son verildi
“Güçlerimiz bu faaliyetler kapsamında son 24 saat içinde Til Tal’a, Hiseniyê, Til Hefyan, Til Nasrî, Til Şamîran, Til Huda, Til Goran, Til Fêda, Til Belo’a, Xerîta, Selîbiyê, Skaka, Hemaniyê, Şeîra ve Xebîş köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Güçlerimiz, çetelerin bu köylerde ve çevrelerinde döşedikleri mayınları temizleme faaliyetini de sürdürmektedir.”
Kobani’de 25 çete öldürüldü
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş 249. gününde devam ederken DAIŞ çeteleri dün gece yarısı Kobanê’nin doğusunda yeni bir saldırı düzenledi.
Basın Merkezi, Korik köyünü işgal etmek amacıyla düzenlenen saldırıya YPG güçlerinin sert bir şekilde yanıt verdiğini ve sabah saatlerine dek süren şiddetli çatışmalar ardından çetelere ağır darbe vurulduğunu kaydetti.
Bu alanda tespit edilebilen 25 çete üyesinin öldürüldüğünü ifade eden Basın Merkezi, 18 çete cenazesiyle birlikte 20 adet kaleşnikof, 107 adet kaleşnikof şarjörü ve 1.500 kaleşnikof mermisi, 3 adet BKC ve 800 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 4 roketatar mermisi, 11 adet el bombası ve 2 adet patlayıcı yüklü raxtın da YPG savaşçıları tarafından ele geçirildiğini kaydetti.
YPG, Çete saldırısının püskürtülmesinde önemli rol oynayan bir savaşçının da şehadete ulaştığını duyurdu.
Kobanê’nin güneyinde ise, çete grupları YPG güçlerinin mevziilerine yönelik havan toplu saldırı düzenledi.
(aç)
ANHA

No comments