Breaking News

YPG: 5 köy daha çete işgalinden kurtarıldı

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerine yönelik operasyonlarını sürdüren YPG savaşçıları, 5 köyü daha çete işgalinden kurtardı. Kobani’deki çatışmalarda 2 YPG savaşçısı  yaşamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr’de çetelere yönelik gerçekleştirilen operasyonlara lişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Hamlesi”nin 24. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Basın Merkezi, Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürmekte olduğunu bildirdi.
Açıklamada “Dün gece güçlerimiz Serêkaniyê’nin güneybatısında 3 köyü çete işgalinden kurtararak özgürleştirmiştir. Hirubî, Acle ve Recaan köylerinin özgürleştirildiği operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir” denildi.
YPG, bu alanda çetelere ait 1 adet BKC ve 500 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 13 roketatar mermisi, 4 adet çifte, 2 adet raxt ve 1 adet Bager ele geçirildiğini kaydetti.
Kobani’de 2 köy özgürleşti
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş ise 257. gününde devam ediyor.
YPG Basın Merkezi, dün Kobanê’nin doğusunda yeni bir operasyon düzenlendiğini belirterek “Bu operasyon sonucunda çetelerin işgali altında bulunan Cirîn ve Şewitî köyleri özgürleştirilmiştir. Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Operasyon esnasında çetelerin döşedikleri mayına basan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.
(aç)
ANHA

No comments