Breaking News

‘Ahlaksızca siyaset yapmayı bırak cenazelerimizin geçişine izin ver’

KOBANÊ – Kobanê Şehit anaları cenazelerin Bakurê Kürdistan’a geçirilmesine izin vermeyen Türk devletini kınadı. Şehit anaları insani örgütlere çağrı yaparak, Kürt düşmaşlığı yapan Türk devletine karşı baskı uygulamasını istedi.
Kobanê Şehit Aileleri Kurumu Kobanê direnişinde yaşamını yitiren 21 özgürlük savaşçısını 2 hafta önce Mürşitpınar sınır kapısında Bakurê Kürdistan’a uğurlamak istedi. Fakat Türk devleti birçok çevre tarafından yapılan açıklama ve değerlendirmelerde insanlık suçu işlendiği, bu davranışının gayrı ahlaki olduğu belirtilmesine rağmen, halan cenazelerin geçişine izin verilmiyor.
Kobanê Şehit anaları cenazelerin Bakurê Kürdistan’a geçirilmesine izin vermeyen Türk devletinin Kürt düşmanlığını kınadı.
Özgürlük savaşçısı Xemgîn’in annesi Zelîxe Nebî Türk devletinin Şehit cenazelerine yaklaşımını nefretle kınadı. Nebî, özgürlük savaşçılarının özgür bir yaşam ve onur için canlarını feda ettiğini dile girerek Türk devletinin yaksaşımını ahlaksızca buluduğunu söyledi. Türk devleti ile DAIŞ çetelerinin yaklaşımlarının insanlık dışı olduğunu sözlerine ekledi.
Zeyneb Elî isimli özgürlük savaşçısı Baz ve Serhed’ın annesi de Türk devletinin Rojava devriminin start vermesiyle düşmanlık yağtığını ve çete gruplarına destek verdiğini dile getirdi. özgürlük savaşçılarının cenazelerinin geçişlerine izin vememesini, insanlık değerlerinden uzak düşmanca bir yaklaşım diye belirtti.
Şehit Şahîn’in annesi Melke Elî ise, Türk devlerinin yaklaşımlarını şiddetle kınıyorum. Türk devlatinin bu yaptıklarının ne İslamda, ne başka bir dinde, ne de mezhepte olduğunu ifade ederek, ahlaksızca siyaset yapmaktan vazgeçmesini söyledi.
Şehit anaları yaptıkları konuşmalarda insani örgütlere çağrı yaparak, Kürt düşmaşlığı yapan Türk devletine karşı baskı uygulamasını istedi.
(ad)
ANHA

No comments