Breaking News

YBŞ: Êzidî halkına yaşatılan 73 fermanın hesabı sorulacak

HABER MERKEZİ –  “14 Ağustos saldırıları da bizi dinimizden ve değerlerimizden vazgeçirmek için geliştirilen bir fermandı” diyen YBŞ Komutanlığı, patlamanın yaşanacağı bilgisi olmasına rağmen halkın güvenliğinin sağlanmaması ve patlamayı önleyecek tedbirlerin alınmaması bu patlamaya suç ortalığıdır” dedi.
Êzidîlere dönük 14 Ağustos 2007 yılında Êzîdî halkını hedef alan katliamın yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “14 Ağustos 2007 yılında Şengal’in Tıl Azer ve Siba Şex Xıdır köylerinde yaşanan patlamalar bugün halkımıza uygulanan 73. fermanın başlangıcıydı. Êzidî inancımıza ve değerlerimize dönük saldırılar yüzyıllar boyunca devam etmiştir. 14 Ağustos saldırıları da bizi dinimizden ve değerlerimizden vazgeçirmek için geliştirilen bir fermandı. Bu patlamada birçok devlet ve güç odakları yer almışlardı. O dönem yaşanan saldırılar karşısında gerekli tedbirleri almayan tüm güçler yaşanan bu katliamdan sorumludur. Patlamanın yaşanacağı bilgisi olmasına rağmen halkın güvenliğinin sağlanmaması ve patlamayı önleyecek tedbirlerin alınmaması bu patlamaya suç ortalığıdır” denildi.
‘öz savunmanın gerekliliğini gördük’
Yaşanan son fermanla birlikte Êzidî gençler olarak kendi öz savunmalarını yapmanın gerektiğini gördüklerini belirten YBŞ Komutanlığı, şöyle devam etti:
“Bizler halk olarak kendi savunmamızın hiçbir gücün özellikle dışa bağımlı hiçbir odağın insafına bırakmamamız gerektiğini anladık. Yaşadığımız Tıl Azer ve Siba Şex Xıdır patlamaları ve en son 3 Ağustos fermanı bu gerçeği bir kez daha karşımıza çıkardı. Êzidî halkı olarak yaşadığımız 73 fermanla -ki biz 14 Ağustos olayını da bir ferman olarak değerlendiriyoruz- savunmanın bir varlık gerekçesi olduğunun farkına vardık. Savunmasız bir halk yok olmayla karşı karşıyadır. Doğada en küçük canlının bile savunma sistemi varken özellikle halk olarak bu kadar saldırıyla karşı karşıya kaldığımız bir dönemde kendi ordumuzun ve savunma gücümüzün olmaması DAIŞ ve benzeri halk düşmanı güçlere cesaret vermiştir. Bu gerçekler temelinde özellikle Ortadoğu gibi sürekli dış güçlerin saldırıları altında olan bu topraklarda kendi öz savunma gücümüzü oluşturmamız hayati değerdeydi. Bizler de Êzidî kadınları ve gençleri olarak Yekineyen Berxwedana Şengalê(YBŞ) birliklerimizi kurduk. 3 Ağustos fermanı sonrası topraklarımızı DAIŞ çetelerinden temizlemek, şehit düşürülen halkımızın intikamını almak ve kaçırılan Êzidî kadınları kurtarmak amacıyla kurduğumuz birliklerimiz 14 Ağustos ve 3 Ağustos başta olmak üzere bizlere yaşatılan 73 fermanın hesabını soracaktır. YBŞ Êzidîlerin yaşam güvencesidir.”
‘mücadelemizi yükselteceğiz’
Başta Türkiye olmak üzere Suudi Arabistan, Katar ve İsrail öncülüğünde oluşturulan DAIŞ gibi maşa örgütlerin esasta Ortadoğu’daki halklar mozaiğini ortadan kaldırmak, inançlara ve kültürlere saldırarak halkların birlikte yaşam felsefesini yok etmek ve tekçi faşist ideolojilerini yaygınlaştırmak istediklerinin vurgulandığı açıklamada, “Bugün bu felsefenin sözcülüğünü yapan AKP hükümeti Kuzey Kürdistan halkımıza karşı her türlü faşist saldırıyı uygularken bir yandan da DAIŞ çetelerine maddi ve manevi her türlü desteği vererek özelde Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu’daki kendileri dışındaki tüm inançlara, uluslara ve renklere karşı komplolar gerçekleştirmektedir. Bizler demokrasiye ve özgürlüğe saldıran tüm güçlere karşı demokrasiye, özgürlüğe ve barışa inan tüm cephelerle birlikte YBŞ olarak mücadelemizi yükselteceğiz” diye kaydedildi.
Açıklamanın sonunda, “14 Ağustos patlamalarında yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bugün 14 Ağustos patlamalarının 8. yıl dönümü vesilesiyle yaşanan 73 fermanda yaşamını yitiren tüm şehitlerimize intikamlarını alma, yeni bir fermana geçit vermeme ve canımız pahasına Êzidî halkımızı savunma sözümüzü veriyoruz” ifadeleri yer aldı.

No comments