Breaking News

3 YPG savaşçısını binler uğurladı

QAMIŞLO – Cizîr kantonunda DAIŞ çetelerine karşı sürdürülen direnişte dün yaşamını yitiren 3 YPG savaşçısı, binlerce kişinin katıldığı törenle Şehîd Delîl Sarûxan mezarlığında toprağa verildi.
Serêkaniyê cephesinde DAIŞ çetelerine karşı sürdürülen direnişte dün yaşamını yitiren YPG savaşçıları Ednan Salih (Doxan), Mihemed Zubêr (Rênas Qamişlo) û Xelîl Şahîn Xelîl (Reşo Qamişlo), Qamişlo kentinde binlerce kişinin katıldığı törenle Şehîd Delîl Sarûxan mezarlığında toprağa verildi.
3 savaşçının cenazelerini almak için binlerce kişi akşama doğru Qamişlo’nun Enteriyê mahallesindeki Halk Evi (Mala Gel) önünde toplandı.
Ellerinde YPG/YPJ bayrakları, şehitlerin ev kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle sık sık “Şehid Namirin” sloganları haykıran kitle,
buradan cenazeleri omuzlayarak mezarlığa doğru yürüyüşe geçti.
Binlerin katıldığı yürüyüşe Kanton yönetiminden Savunma Konseyi
Başkanı Ebdulkerîm Sarûxan, Dışişleri Konseyi Başkanı Ebdulkerîm Umer, İçişleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, Maliye Konseyi Başkanı Remziya Mihemed, Toplumsal İşler Konseyi Başkanı Dijwar Ehmed, Kültür Konseyi Başkanı Bêrîvan Xalid, Liberal Birlik Partisi Başkanı Ferhat Têlo, TEV-DEM yöneticisi Ferhad Dêrik, Şehit Aileleri Kurumu ve Sivil Toplum örgütleri temsilcileri de katılarak cenazeleri omuzladı.
Cenazeler mezarlığa ulaştığında askeri tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Törende konuşan Şehitler Bakanı Rêzan Gulo, YPG/YPJ güçlerinin Rojava devriminin kazanımlarını korumak, halklar arasında toplumsal adaleti geliştirmek için sergiledikleri direnişe dikkat çekti.
TEV-DEM yöneticisi Ferhad Dêrik de, Rojava’da halkın kazanımlarının özgürlük savaşçılarının direnişleri sayesinde elde edildiğini ve bu direnişle de tüm Rojava topraklarının özgürleşeceğini belirtti. Dêrik, bu mücadelede şehit düşenlerin asla unutulmayacaklarını ve mücadele çizgilerine bağlı kalarak son nefeslerine kadar direnişi büyüteceklerini söyledi.
Konuşmalardan sonra her 3 YPG savaşçısının sicilleri okunarak ailelerine şehadet belgeleri teslim edildi. YPG’li Şoreşin ailesi adına amca oğlu Qasim Ebas, YPG’li Rênas’ın babası ve YPG’li Doxan’ın amcası Esed Yûsiv da kısa birer konuşma yaparak şehitlerin mücadelesine bağşlılık sözü verdi.
3 savaşçının cenazeleri Şehid Namirin sloganları ve anaların zılgıtları arasında toprağa verildi.
 (aç)
ANHA

No comments