Breaking News

35 sivil çetelerin elinden kurtarıldı!

SERÊKANÎYÊ – YPG, Ebu Şexat bölgesinde çetelerin elinde rehin kalan 35 sivili kurtardı. DAIŞ çetelerini sabah saatlerinde Ebu Şexat köyünde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı sonucunda 2 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi. Saldırıda sivil halktan da ölenlerin olduğu öğrenildi.
YPG’nin başlattığı ve 18. gününde devam eden Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi karşısında büyük darbeler alan DAIŞ çeteleri, yine sivil halka yöneldi.
35 sivil kurtarıldı
Çatışma alanındaki ANHA muhabirlerinin aktardıkları bilgilere göre; DAIŞ çeteleri, Serêkaniyê bölgesinde dün gece kurtarılan Ebu Şaxat köyündeki sivil halkın içinde bomba yüklü araç patlattı. Mebrûka bölgesindeki köylerde ise, çeteler halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. YPG savaşçıları, DAIŞ çetelerinin Ebu Şaxat köyünde canlı kalkan olarak kullandığı sivillerden 35’ini çetelerin elinden kurtardı.
DAIŞ çeteleri YPG’nin 6 Mayıs’ta Serêkanîyê, 7 Mayıs’ta da Hesekê-Til Temir cephelerinde başlattığı Komutan Rubar Qamişlo hamlesi karşısında büyük darbeler aldı. YPG, 20 Mayıs günü çetelerin merkezi üssü durumunda olan Kizwan dağını da çetelerden alarak DAIŞ’ı büyük bir bozguna uğratmıştı.
Köylülerin içinde bomba yüklü araç patlatıldı
YPG’nin Serêkanîyê cephesindeki bir diğer çete üssü olan Mebrûka bölgesinde devam ettirdiği hamleye karşı da tutunamayan DAIŞ çeteleri sivil halkı canlı kalkan olarak kullanıyor.
Çetelerin sivil halkı canlı kalkan olarak kullanarak YPG güçlerinin içinde patlatmak istediği araç ise, hedefine ulaşamadan sivil halkın bulunduğu bir mekanda patladı. Bombalı araçla gerçekleşen saldırıda 2 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği, sivil halktan da ölenlerin olduğu öğrenildi.
Serêkaniyê’nin 37 kilometre güneybatısında buluan Ebû Şexat köyü dün gece Ebû Cellud köyü ile birlikte, YPG güçleri tarafından DAIŞ çetelerinden temizlenerek kurtarılmıştı.
(mne/aç)
ANHA

No comments