Breaking News

4 özgürlük savaşçısının cenazeleri Bakur’a gönderildi

DIRBÊSIYÊ – Mebruka direnişinde yaşamını yitiren 3 YPG/YPJ savaşçısı ile Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Bedrettin Akdeniz’in cenazeleri, Dirbêsiyê sınır kapısından Bakurê Kurdistan’a gönderildi.
Serêkaniyê’nin Mebruka kasabasında 26 Mayıs günü Komutan Rubar Hamlesinde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Newal Farqîn, Seran Anatolya ve Hesen Sebah’ın cenazeleri yüzlerce kişinin katılımı ile Qamişlo’nun Enteriye Mahalelesindeki Mala Gel’den (Halk Evi) alınarak “Şehit namirin” sloganları eşliğinde, araç konvoyu eşliğinde Dirbêsiyê’ye doğru uğurlandı.
Yine Serêkaniyê’nin Mebrûka bölgesinde 25 Mayıs 2015’te yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Bedrettin Akdeniz’in cenazesi de Serêkaniyêli yüzlerce yurttaş taradından Roj hastanesinden alınarak konvoy halinde Dirbêsiyê’ye uğurlandı.
Her dört direnişçinin cenazeleri Dirbêsiyê’ye ulaştığında, Şehit Aileleri Kurumu ve yüzlerce yurttaşın katılımıyla saat 20.00 dolaylarında Dirbêsiyê sınır kapısına götürülerek Bakûrê Kurdistan’a geçirildi.
Cenazeler burada direnişöçilerin aileleri ve MEYA-DER yetkililerine teslim edildi.
Her dört özgürlük savaşçısının cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından memleketlerinde düzenlenecek törenlerle toprağa verilmesi bekleniyor.
(ekip/aç)
ANHA

No comments