Breaking News

Afrin, ‘Hamlesiz yöre halkı için büyük bir kazındır’

Rizgar ADANMIŞ
HESEKÊ ـــ YPG Komutanlarından Garzan Afrin Cizirê Kantonunun batı kırsalını çetelerden temizleyerek özgrüleştirmenin, yörede yaşayan halklar için en büyük kazınımdır dedi.
YPG Komutanlarından Garzan Afrin Cizirê Kantonunun batı kırsalını temizlemek amacıyla 17.gününde devam den Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi üzerine ANHA’ya konuştu.
Afrin Serêkanîyê ve Harita hattları üzerinden Hamlelerinin başladığını ve başarıli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Afrin devamla şunları dile getirdi, “DAIŞ çetelerini daha güçlü bir şekilde kırmak için hamlenin 12.gününde Ruguba hattında çetelerin içinden bir hat açtık. Serêkanîyê ve Ruguba hattı içinden Um el Mesamir-Hevica köylerini birleştirerek çeteleri çembere aldık. Çeteler bu planımıza hazırlıklı değildi ve büyük bir şok içine girdiler.
Bu çember içinde kalan 23 köyde 200 den fazla çete vardı. Bu çeteler büyük bir panik içine girdiler. Çeteler bu çemberi kırıp çıkmak için kamyon yüklü bombalarla güçlerimizin içine saldırı düzenlemek istediler. Ancak çetelerin bu planı başarıya ulaşmadı. Bomba yüklü araç hedefine ulaşmadan imha edildi. çember içinde kalan 150’nin üzerinde çete öldürüldü.
Kalan çeteler de saç sakal traşlarını yaparak köyler içinde saklandı. Ancak güçlerimiz köyleri çetelerden temizlemek amacıyla operasyonlar düzenleyerek köylerde saklanan çeteleri imha edildi, kimileri de tutuklandı. Bu şekilde Kizwan dağını çetelerden temizlemek için YPG-YPJ güçlerimiz amacına ulaşmış oldu.
Garzan Afrin Kizwan dağının Cizirê Kantonu içinde anlamlı ve tanınan bir dağ olduğunu söyleyerek, “özgürleşmesi ile yöredeki halk rahat bir nefes alabildi” dedi. Afrin, YPG’nin bu hamlenin yörede yaşayan Kürt, Asuri ve Arap halkları için en büyük başarı olduğunu kaydetti. Afrin şunları söyledi, “yöre halkı ve özellikle ak sakallı Arap büyükleri ile alış verişimiz oldu. Onlarda DAIŞ çetelerinin uygulamalarından dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Bu hamle yöre halkının istemi ile başlatılmıştı. Yöre halkının hamlemize verdikleri destek ile birlikte planlamamız başarıya ulaşmış oldu.”
Garzan Afrin Hamle surecinde ortaya çıkan zorlukları da şöyle sıraladı. “ biz hamleye başlamadan önce çeteler tarafından kaçırılan Asuri halkımızın köyler içinde çetelerin elinde olduğu söylentisi vardı. YPG köylere yönelik operasyonlar yaparsa bu halk yaşamını yitirir kaygısı hakimdi. Bu söylentiler çeteler tarafından bilinçli yayılıyordu ve çeteler esirlerimizi bize karşı bir tehdit olarak kullanıyordu. Ancak biz aldığımız istihbarat neticesinde çeteler tarafından esir alınan Asuri halkımızın bu köylerde olmadığı ve uzak bir yere götürdükleri yönünde oldu. Bu zorlukta aşılınca hamle karşısında bir sorun kalmamıştı.”
Afrin konuşmanın sonunda nerede olursa olsun YPG olarak tüm ezilen ve baskı gören halkları korumaya hazır olduklarının altını çizdi.

No comments