Breaking News

Burkan El Fırat: Operasyon Grê Spî’ye kadar sürecek!

DÎCLE MUSA
KOBANİ – Özgür Suriye Ordusu’ndan 10 tugayın YPG güçleriyle birlikte oluşturduğu Burkan El Fırat Eylem Merkezi, “Halkların Kardeşliği” başlığıyla bir açıklama yaparak Grê Spî’ye (Til Ebyad) kadar sürecek olan bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Burkan El Fırat ayrıca, DAIŞ çetelerinin kendilerini canlı kalkan olarak kullanmaması için bölgede yaşayan halktan geçici bir süreliğine bölgeyi boşaltmalarını istedi.
ÖSO’ya bağlı bazı gurupların da içinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri Operasyon Odası, YPG/YPJ savaşçılarının da desteği ile Kobani Kantonu’nun güneyinde bulunan Êdîqê köyünde askeri tören düzenleyerek ortak bir basın açıklaması yaptı.
Düzenlenen askeri törene, 10 tugaydan fazla ÖSO gücü ve YPG/YPJ’den yaklaşık 500 savaşçı katıldı.
Açıklamayı okuyan Burkan El Fırat Güçleri Resmi Sözcüsü Şerwan Derwîş, “10 Eylül 2014 tarihinde kurulan Burkan El Fırat Operasyon Odası olarak insanlık düşmanlarına karşı günümüze kadar savaştık ve onları bölgeden dışarı attık” dedi.
Burkan El Fırat Güçlerinin Kobanê’de ortaya koyduğu fedai ruhun bütün dünyada ses getirdiğini belirten Şerwan, Burkan El Fırat’ın sergilediği kahramanlıkların da gösterdiği gibi, halkların her türlü saldırıya karşı koyabileceğini ve kendini savunabileceğini dile getirdi.
DAIŞ çetelerinin işkali altındaki bölgeleri kurtarmak için başlattıkları operasyonların Grê Spi (Til Ebyad) özgürleştirilinceye kadar süreceğini ifade eden Derwîş, DAIŞ çetelerinin kendilerini canlı kalkan olarak kullanmaması için bölgede yaşayan yurttaşlardan geçici bir süreliğine bölgeye boşaltmalarını istedi.
Derwiş konu hakkında şunları belirtti: “Burkan El Fırat Operasyon Odası olarak, halkımızın Girê Spi’nin batısında bulunan askeri bölgelerden kendi can güvenlikleri için uzak durmasını rica ediyoruz. Bölgede yaşayan sivil halk DAIŞ çetelerinin terörüne karşı dikkatli olmalı ve canlı kalkan olarak kullanılmamaları için uyanık davranmalıdır. Sirin ve Cereblus halkı canlı kalkan olarak kullanılmamalıdır. DAIŞ çeteleri halkımızı cephede savaştırmak istiyor. DAIŞ çetelerine yardım etmeyin.”
Açıklamanın sonuda Burkan El Fırat Operasyon Odası güçleri olarak uluslar arası sözleşmelerde savaşta sivil yurttaşların korunmasını öngören bütün kurallara uyacaklarını belirten Şerwan Derwîş, “Bunu sağlayabilmemiz için bölgede yaşayan yurttaşlarımız geçici bir süreliğine bölgeyi terk etmeliler. Sivillerin korunması ve özelliklede çatışma bölgeleri içinde kalan köyler için bu husus çok önemlidir” diye konuştu.
(lg/aç)
ANHA














No comments