Breaking News

Çeteler ‘Asuri değirmeni’ni yıktı!

HOGIR NECAR
HESEKÊ – YPG güçleri karşısında bozguna uğrayan DAIŞ çeteleri, Um El-Kubra köyünden kaçarken köydeki değirmeni patlayıcılarla patlatarak yıktı.
Uzun süredir işgal ettikleri alanlarda yurttaşlara büyük maddi ve manevi zararlar veren DAIŞ çeteleri, Cizîr akntonunun batı kırsalından temizlenmeye devam ediyor.
Hesekê’nin 20 km batısında yer alan Um El-Kubra köyünde “Asuri değirmeni” olarak bilinen değirmen, yıllarca Hesekê’deki ekmek fırınlarına günde 100 ton un sağlıyordu. Bunun yanısıra bölgedeki yüzlerce yurttaşa da iş imkanı sağlıyordu.
DAIŞ çetelerinin işgali altına girdikten sonra köyün değirmeni, çetelerin karargahına dönüştü.
Köy sakinleri ve özelde değirmende çalışan işçilerin anlatımlarına göre; DAIŞ çeteleri, değirmen sahibine çalışmaya devam etmesini ve kendilerine günde 10 ton un vermesini, aylık olarak da 700-900 bin Suriye Lirası haraç vermesini istediler.
Komutan Rubar Hamlesi çerçevesinde YPG güçleri bölgede yüzlerce köy ve mezrayı çetelerden temizleyerek işgale son verdi. Bu kurtarılan köylerden biri de Um El-Kubra köyü ve değirmeniydi.
DAIŞ çeteleri köyden kaçarken karargaha dönüştürdükleri değirmene patlayıcılar yerleştirerek yıktı. Patlama sonucunda değirmenin büyük bölümü çökerken değirmendeki birçok malzemenin de çeteler tarafından çok önceden köyden çıkarıldığı öğrenildi.
 (aç)
ANHA



No comments