Breaking News

Çetelerin saldırıları kırıldı üç köy özgürleştirildi

SERÊKANIYÊ – Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi kapsamında operasyonlarını sürdüren YPG/YPJ güçleri, dün gece de 3 köyü DAIŞ çetelerinden temizledi. Serêkaniyê ve Hol bölgelerinde ise çetelerin saldırıları kırılırken 14 çete üyesi öldürüldü.
Bölgedeki ANHA muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, dün gece YPG, YPJ güçleri Mebruka bölgesinde Cizre Kantonu sınır hattında üç köy ve etrafındaki mezraları çetelerden temizledi. Serêkanîyê’nin 40-45 km güneyinde kalan Um Cirin, Xwara, Til Seyara Dirokî köyleri ile etrafındaki mezralar düzenlenen operasyonlar sonucunda çetelerden temizlenirken, çok sayıda çete öldürüldü, ancak çatışmalar devam ettiği için detaylı bilgi alınamadı.
Çete saldırıları kırıldı
YPG’nin Komutan Rubar Hamlesi karşısında büyük darbeler alan çeteler dün gece Serêkanîyê ve Hol bölgelerinde eş zamanlı bir çok yerde karşı bir hamle yapmak istedi. Ancak YPG’nin çeteleri erken fark etmesi ile saldırıları kırılırken, 14 çete öldürüldü.
DAIŞ çeteleri dün gece Heseke’nin güney doğusunda bulunan Hol ilçesine bağlı Til Haydar ve Huveyş köylerine saldırmak istedi. Çetelerin saldırılarını fark eden YPG güçlerinin cevap vermesi üzerine çıkan çatışmalarda 8 üyesi öldürüldü.
Serêkanîyê cephesinde ise Alya köyü buğday ambarları ile Sûsa Xerbi ve Reyhanîya Begara köylerine saldırı girişiminde bulunan çetelere YPG savaşçıları sert karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda 6 çete üyesi öldürüldü. Bölgede çatışmalar yer yer devam ediyor.
YPG’nin Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi kampsamında başlatılan operasyonlar devam ediyor.
(ekip/mne/aq)
ANHA

No comments