Breaking News

DAIŞ çeteleri Mebruka’dan böyle çıkarıldı!

MEBRÛKA – DAIŞ çetelerinin en önemli kalelerinden biriydi Mebruka. YPG/YPJ güçleri dün gece saat 23:30’da çeteleri kasabadan temizleyerek Mebruka’yı denetim altına aldı.
Serêkaniyê kentinin 37 kilometre güneybatısında yer alan Mebrûka kasabası, Rakka ile Til Ebyad kentleri arasında kalan stratejik bir yer. Rakka’daki barajdan elde edilen elektriğini tümü bu kasabadan Cizîr bölgesine dağıtılmaktaydı. Bu nedenle DAIŞ çeteleri Mebruka’yı kendileri için çok önemli bir4 merkez olarak görmekteydi. Nitekim burayı merkez bir kale olarak adlandırmakta, sıkı korunan bir askeri karargah olarak kullanmaktaydı. Çeteler askeri amaçla da kasabada sayısız mevzi ve birçok yerlatı kanal sistemi geliştirmişti.
Bu stratejik önemdeki kasaba, 6 Mayıs’ta başlayan Komutan Rubar hamlesinin 20. Gününde, 26 Mayıs’ta gece saat 23.30’da YPG/YPJ güçleri tarafından tümden çetekerden temizlenerek YPG kontrolüne geçti.
Operasyonu yerinde izleyen ANHA muhabiri Rizgar Adanmış ve kameraman Asya Îsmaîl, DAIŞ çetelerinin kalesi olarak görülen Mebruka’da yürütülen YPG operasyonunun niteliğini, şiddetli çatışmaların izlerini ve çetelerin bölgeden süpürülerek çıkarılmalarını görüntüledi.
(aç)
ANHA

No comments