Breaking News

‘El-Nusra çeteleri halkların birliğine saldırıyor’

TÎRAST CÛDÎ- RÛKEN ÇARÇÊLA
HALEP – Türkiye ve AKP destekli El-Nusra çetelerinin Halep’in Şêxmeqsûd mahallesine yönelik saldırıları YPG güçlerinin direnişiyle püskürtüldü. YPG’li arap savaşçı Artêş Qendîl, çetelerin buradaki ortak yaşamı hedeflediğini ve esas amacının da halkın malını talan etmek olduğunu söyledi.
El-Nusra çetelerinin türk devetinden aldığı destekle Halep’in Şêxmeqsud mahallesine saldırı girişimlerine YPG güçleri sert yanıt vererek 10 çete üyesini öldürdü. Püskürtülen çetelere karşı YPG saflarında savaşan arap genci Artêş Qendîl, çetelerin temel amacının talan ve hırsızlık olduğunu söyledi
Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde doğup büyüyen arap genci Artêş Qendîl, YPG’ye katılmadan önce Suriye muhalif güçleri içinde yer almış ve 15 gün Seraya El-Mutexeyîrat taburunda kalmış. Ancak YPG’yi tanıyınca onları bırakarak YPG güçlerine katılmaya kara vermiş.
AKP’nin açıktan desteklediği El-Nusra ve onun güdümündeki Ehrar El-Şam ile diğer bazı grupların Haelp’in kürt mahallesi Şêxmeqsud’a yönelik saldırılarını ve devam eden tehditlerini ANHA’ya değerlendiren Artêş Qendîl, “bu sözde islamcı grupların söylemleri ile pratikleri bambaşkadır” dedi.
YPG’ye katılmış olmaktan onur duyduğunu ifade eden Qendil, “YPG savaşçıları tüm halkları ayrım yapmadan kotuyup savunuyor. Daha önce halkımı savunmak için muhalif silahlı gruplara dahil oldum. Ancak bu grupların işi-gücünün hırsızlık ve talan olduğunu, halkı savunma gibi bir dertleri olmadığını fark edince çok şaşırdım. Sloganları farklı, pratikleri farklı. Söz konusu bu silahlı gruplar, rejim güçleriyle talan edecekjleri mahalleleri bölüşüyorlar” dedi.
‘Sadece kürtlerin yer aldığını sanıyordum’
Artêş Qendîl, tüm bu uygulamalardan utanç duyduğunu ve giderek Suriye halkını ayrım yapmadan savunacak bir güç arayışına girdiğini belirterek şöyle devam etti: “dogma büyüme Şêxmeqsûd’luyum. YPG güçlerini tanımıyordum. Mesafeliydim. Bu arayışlarımla YPG’yi yakından takip etmeye başladım. Gördüm ki, halklar arasında ayırım gözetmyor, hepsini koruyup savunmaya çalışıyor. Sadece kürtlerin YPG’de yer aldığını sanıyordum. Ancak içlerinde birçok arap genci de olduğunu görüp tanışınca ilgim artmaya başladı. Giderek YPG’nin tüm Suriye halklarını savunan bir güç olduğunu görünce karaımı verip katıldım”.
‘Saldırılar halkların ortak yaşam iradesini hedefliyor’
Bir buçuk yıldır YPG saflarında mücadele eden Artêş Qendîl, son günlerde Türk devletinin desteğiyle El-Nusra çeteleri ve onun denetimindeki bazı grupların Şêxmeqsud’a yönelik artan tehditleri ve YPG tarafından püskürtülen son saldırısına ilişkin de “bu saldırının tek amacı vardır: Mahallede geliştirilen halklar arası ortak yaşamı ve kardeşliği ortadan kaldırmak! Çünkü burada huzur var, güven ve kardeşlik var. bu da onların işlerine gelmiyor, yürüttükleri siyaseti boşa çıkarıyor. Şimdi burayı talan etmek için tahirklerde bulunuyorlar. Suç işliyorlar. Ama buna izin vermeyiz!” dedi.
Artêş Qendîl, Şêxmeqsûd halkının her zaman YPG’nin yanında olduğunu ve çete saldırılarına karşı YPG savaşçılarıyla birlikte direneeceğini söyledi.
(aç)
ANHA

No comments