Breaking News

IŞİD, Akçakale sınırında 100’e yakın sivili öldürdü

 IŞİD kontrolündeki bölgelerden Akçakale’nin Arida köyü sınırına kaçan sivil Arapları engellemek isteyen IŞİD’in 100’e yakın sivili katlettiği belirtildi. 



IŞİD kontrolündeki köylerden kaçan 200 kadar Suriyeli dün (28 Mayıs 2014) Türkiye sınırına gelmiş ve Türkiye’ye geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler köylerine dönmek zorunda kalmıştı.

YPG/YPJ güçlerinin kuşatma altına aldığı Akçakale yakınlarındaki Nustel köyünde sivillerin IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılmak istendiği için Türkiye’ye geçişlerinin engellendiği belirtildi.
Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, canlı kalkan olmak istemeyen ve direndiği belirtilen 100’e yakın sivilin IŞİD tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
Katliamın sınıra 1 kilometre mesafede gerçekleştiği ve IŞİD’den kaçarak sınır hattını geçebilen sivillerin, yakınları tarafından Harran, Akçakale ve Urfa’ya götürüldüğü ifade edildi.
Yoğun çatışmaların devam ettiği alanın karşısındaki Akçakale tarafında ise, yoğun askeri hareketlilik gözlendiği belirtildi.
7’inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Urfa 20’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt’un da bölgeye geldiği, bölgedeki TİGEM çalışanları dahil sivillerin de, sınır bölgesine yaklaşmalarının yasaklandığı aktarıldı.
Haberde yerel kaynakların, Serekaniye’ye 65, Telabyad’a ise 53 kilometre uzaklıkta bulanan Nustel köyünün her an IŞİD’den temizlenebileceği ve YPG/YPJ’nin bir hafta içerisinde Cizir ile Kobani kantonlarını birleştireceği ifade edildi.
IŞİD’den kaçanları Türkiye’ye girişine izin verilmemişti
Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle dün 2 (28 Mayıs 2014) evlerini terk eden 200 kadar Suriyeli, Urfa’nın Akçakale İlçesi’nin Yeşiltepe Mahallesi’ndeki sınır hattında toplamıştı.
Türkiye’ye geçmek için sınır hattında toplanan kalabalık, güvenlik güçlerinin uyarılarının ardından evlerine dönmüştü.
KAYNAK:İMC

(KD)

No comments