Breaking News

YPG: 3 köy özgürleşti, 4 çete sağ yakalandı

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Komutan Rubar Hamlesinin 17. gününde 3 köyü çetelerden temizlerken, 13 çete üyesini öldürdü. 2 tank ve 3 aracın imha edildiği çatışmalarda, 4 çete üyesi de sağ olarak yakalandı.
Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 17. gününde başarılı bir şekilde devam etiğini bildiren YPG Basın Merkezi, hamle kapsamında çetelere dün gece ağır darbeler vurulduğunu kaydetti.
YPG açıklamasında, “Güçlerimiz hamle kapsamında Serêkaniyê’nin 29 km güneybatısında yeni bir operasyon düzenlemiştir. Güçlerimizin operasyonu sonucunda Wedahiyê, Xircir ve Tuwecil köyleri çete işgalinden kurtarılarak özgürleştirilmiştir” denildi.
YPG, bu operasyon esnasında çetelere ait 2 adet tank ile 3 adet askeri aracın da imha edildiğini, ayrıca 10 çete üyesinin de öldürüldüğünü belirtti.
Güçlerimizin, Kezwan dağı ile Til Temir ve Hasekê arasında kalan bölgede çetelerden kurtarılan köylerdeki arama faaliyetleri de devam etmektedir” denilen açıklamanın devamında “Bölgedeki kuşatma nedeniyle kaçamayan ve köylerde saklandığı tespit edilebilen çete üyelerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla dün gece bir operasyon düzenlenmiştir. Operasyonda Kezwan dağı eteklerinde bulunan ve Til Temir’in 23 km güneyine düşen Mexluca köyü ve Til Temir’in 11 km güneyinde bulunan Til Hemam Rojhilat köyü hedef alınmıştır. Bu operasyonda güçlerimize ateş açan 3 çete üyesi silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, 4 çete üyesi de sağ olarak yakalanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
YPG güçerinini aynı zamanda çetelerin bölgede döşediği binlerce mayının halka zarar vermemesi amacıyla mayın temizleme faaliyetlerine devam ettiğine de yer verilen YPG açıklamasında, şu ana kadar yüzlerce mayını etkisiz hale getiren 1 YPG savaşçısının da yine bu faaliyeti esnasında bir mayının patlaması nedeniyle şehadete ulaştığı kaydedildi.
(aç)
ANHA

No comments