Breaking News

YPG: Hamle ikinci aşamayla devam ediyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, tümden denetimin sağlandığı Mebruka’da arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünü ve çetelerin 2 bombalı aracının imha edilerek 5 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 21. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini duyurdu.
YPG açıklamasında “Kezwan dağı, Alya üçgeni ve Xabur nehri kıyısında işgal edilen Asurî köylerinin özgürleştirildiği hamlemizin birinci aşaması ardından güçlerimizin ilerleyişi devam etmektedir. Hamlenin ikinci aşaması çerçevesinde güçlerimizin Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonları başarılı bir şekilde sürmektedir denildi.
Açıklamanın devamında YPG şu detayları paylaştı:
2 bombalı araç imha edildi, 5 çete öldürüldü
“Güçlerimiz, Şara ve Til Qlea köylerinin önceki gece özgürleştirilmesiyle tam kuşatmaya alınan Mebrûka kasabasına yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Çete grupları dün sabah saatlerinde bu kuşatmayı yarmak amacıyla Ebû Şexat köyüne bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıya sert karşılık veren güçlerimiz çeteleri püskürtmüştür. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür.
Çete grupları akşam saatlerinde de 2 patlayıcı yüklü araç eşliğinde Şara köyüne yönelik yeni bir saldırı düzenlemiştir. Patlayıcı yüklü araçları etkisiz hale getiren güçlerimiz çetelerin bu saldırısını da püskürtmüştür.
Bu çete saldırılarının kırılması ardından güçlerimiz iki kol şeklinde stratejik Mebrûka kasabasına ilerlemeye başlamıştır. Gece geç saatlere dek süren şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz kasabada tam hakimiyet kurmuştur. Güçlerimizin alandaki arama tarama faaliyetleri devam etmektedir”.
4 YPG’li yaşamını yitirdi
Bu faaliyetlerin tamamlanması ardından operasyonun bilançosunun kamuoyuyla paylaşılacağını belirten YPG, Mebrûka ve çevresinde yaşanan çatışmalarda 4 savaşçının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

No comments