Breaking News

4 YPG’linin cenazesi Başur’a uğurlandı

DÊRIK – Cizîr direnişinde yaşamını yitiren 4 YPG/YPJ savaşçısının cenazeleri, Dêrik’te düzenlenen törenle Başûrê Kurdistan’a doğru uğurlandı.
Komutan Rubar Hamlesinde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Sara Adempur (Ezda Mako), İbrahîm Risk (Şoreş Şoreşger), Ebdela Qasim (Taylan Pîr) ve Hîwa Mecdel’in  (Şoreş Şepol) cenazelerini almak için Dêrik ve Girkê Legê’den yüzlerce yurttaş, Dêrik’teki Watani hastanesi önünde toplandı.
Her dört savaşçının posterleri ve YPG/YPJ ile TEV-DEM bayrakları taşıyan kitle sık sık “Şehid Namirin” sloganları haykırdı.
Cenazelerinhasateneden alınmasının ardından onlarca araçtan oluşan bir kovoyla kitle, Sêmalka sınır kapısına doğru hareket etti.
Sêmalka’da cenazeler için YPG/YPJ savaşçıları askeri bir tören düzenledi. Törende konuşan YPG Komutanlarından Nûrhak Penaber, kürt halkı ve şehit ailelerine başsağlığı diledi. Penaber, “bugün şehitlerimizi toprağa verilmek üzere Qandil’e doğru uğurluyoruz. Mücadelelerini zaferle taçlandıracağımıza söz veriyoruz. Kürt gençleri de Rojava devrimine katılarak bu tarihi süreçte kürt halkının kaderinin belirlenmesinde öncü rol oynamalıdır” dedi.
TEV-DEM yöneticisi Aras Kardox, Yekîtiya Star üyesi Rebîa Mihemed de yaptıkları konuşmalarda YPG savaşçılarının Cizîr kantonunda devam eden destansı direnişine vurgu yaparak “YPG/YPJ’nin özgürlük iradesi DAIŞ çetelerinin tüm ağır silahlarından daha güçlüdür” dedi.
Konuşmalardan sonra şehitlerin sicilleri okunarak şehadet belgeleri Dêrik Şehit Aileleri Kurumu’na teslim edildi.
Tören sonunda cenazeler Sêmalka sınır kapısından Başûrê Kurdistan’a uğurlandı.
(aç)
ANHA




No comments