Breaking News

Arap yurttaş oğluna Kobanê ismini verdi

KENDAL CÛDÎ- WARŞÎN SALIH
GIRÊ SIPÎ – Arap asıllı Îbrahîm Mihemed ailesini Dêra Zorê’den alarak Girê Sipî’ye getirdi. DAIŞ çetelerinin barbarlığını kınamak amaçlı ve Kobanê direnişine Dêre Zorê oğluna Kobanê ismini verdi.
Dêre Zorê’de dünyaya gelen ve Arap asıllı olan Îbrahîm Mihemed 5 çocuk babasıdır. Geçim kaynağını ise ekim işlerinde çalışarak sağlamakta. Ancak binlerce yurttaşın yaşadığı gibi o ve ailesi de DAIŞ çetelerinin vahşetiyle karşılaşır. Zorunlu olarak doğup büyüdüğü toprakları terk eder.
Mihemed ve ailesinin dikkatini çeken tarihi Kobanê direnişini Kürt halkını yakından takip etmeye başlar.. Mihemed Kobanê direnişini internet ve tv aracılığıyla duyar ve takip eder.
Tahiri direnişten oldukça etkilenir, onun içinde oğlunun adını Kobanê olarak değiştirir.
Girê Sipî DAIŞ çetelerinden arındırılarak özgürleştirildikten sonra, ailesini de alarak Dêra Zorê’den çetelerin baskılarından kurtulmak için çıkar ve Girê Sipî’ye gelir.
Mihemed, “Kobanê direnişi benim için merak konusu oldu. Kendi kendime Kobanê nasıl direnebiliyor diye soruyordum? Birçok basın kuruluşu da Kobanê düştü düşecek diyordu. Ancak Kobanê düşmedi. Onun içinde ben küçük çocuğumun ismini değiştirdim. adı Mazin’di.  Kobanê direnişiyle adını Kobanê olarak değiştirdim. Girê Sipî çetelerden özgürleştirildiğinde Dêre Zorê’den Girê Spî’ye gelme kararı aldık” dedi.
YPG yönelik iddialar da değinen Mihemed, “‘YPG Arap halkına katliam uyguluyor, halkı buradan sürüyor’ diyenler doğruyu söylemiyor. Kendi gözlerimizle görüyoruz YPG savaşçılarının Arap halkıyla nasıl ilgilendiğini.. Arap ve Kürt halkı arasına hiçbir ayrım da koymuyorlar” diye belirtti.
(ad)
ANHA

No comments